Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Teljesultek_a_kivansagok

Teljesültek a kívánságok

Ezúttal is három beteg gyermek kívánságát teljesítette a Csodalámpa Alapítvány a városmajori uszodában második alkalommal megrendezett jótékonysági sportnap bevételéből. A hegyvidéki óvodák és iskolák már a rendezvényt megelőzően gyűjtéseket szerveztek.

Nyolc év alatt közel ezerötszáz, az életet közvetlenül veszélyeztető betegségben szenvedő gyermek álmát váltotta valóra a Csodalámpa Alapítvány. A sikerhez azonban nem elég a gondos szervezés, az önkéntesek odaadó munkája. Újabb és újabb támogatókra van szükség, hiszen a kívánságok csak az ő segítségükkel teljesülhetnek.
A nonprofit civil szervezet ezért rendszeresen jótékonysági programokat szervez, amelyek alkalmat adnak az adakozásra. Ilyenkor nem csupán a pénzgyűjtés a cél, hanem az is, hogy ráirányítsák az emberek figyelmét az önzetlenség és az együttérzés fontosságára. Arra, hogy a betegség nem szégyen, a betegek azonban még nagyobb szeretetre, lelki támaszra szorulnak. Különösen igaz ez a legvédtelenebbekre, a gyerekekre, akik számára egy váratlan öröm, a régóta áhított ajándék megszerzése bizonyítottan gyógyító erővel bír.
Ehhez járult hozzá a Hegyvidéki Önkormányzat és a XII. kerületi Szabadidősport Központ, amikor immár második alkalommal bocsátotta a Csodalámpa Alapítvány rendelkezésére a Városmajor utcai uszodát. A rendezvény tavaly is sikeres volt, akkor a kerületi gyerekeknek és családoknak köszönhetően három ajándék megvásárlására nyílt lehetőség. Ezúttal sem volt ez másképp, a március 26-i családi sportnap bevételéből – a százhúsz résztvevő mellett sokan előzetesen küldték el adományaikat – újfent három kívánság teljesült.
Egy netbook és egy laptop már a helyszínen gazdára talált, a harmadik ajándékot pedig hamarosan átadják jövendőbeli tulajdonosának. A győrújbaráti, 15 éves Bence lapunknak elmondta, hogy a laptop segítségével a kezelések közben is kapcsolatban lehet a barátaival, a terápia miatt ugyanis sokszor kell Budapestre jönnie. Azt is tervezi, hogy ilyenkor a gépen írja meg a leckéit, esetleg néhány játékot is kipróbál.
„Köszönet illeti a kerületi óvodákat és iskolákat, hiszen az intézmények már a rendezvényt megelőzően gyűjtéseket szerveztek a kis betegek számára” – mondta Felkai Márta, a Csodalámpa Alapítvány kommunikációs vezetője. Külön kiemelte a Zugligeti Általános Iskolát, valamint a Normafa és az Orbánhegyi Óvodát, ahonnan a legtöbben érkeztek a sportnapra. Mint kiderült, a hegyvidéki programmal hagyományt szeretnének teremteni, annál is inkább, mert a Városmajor utcai uszodában a sport révén egymásra találhatnak a beteg és az egészséges gyerekek.

ám.