Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
A_termeszet_szepsegei_ovodas_szemmel1

A természet szépségei – óvodás szemmel

A természet témakörében készültek azok a festmények, rajzok, ragasztott képek, gyöngyből, fonalból, kavicsból és még számtalan természetes anyagból létrejött képek és tárgyak, amelyek a polgármesteri hivatal első és második emeleti folyosóját díszítik.
"A gyerekek az egész éves élményeiket dolgozták fel ezekben az alkotásokban, melyekről a természet gazdag színvilága köszön vissza ránk – mondta a megnyitón Fonti Krisztina alpolgármester. – Az óvodai nevelésben fontos a gyerekek ízlésvilágának fejlesztése, és ebben sokat segítenek az ilyen foglalkozások. Nemcsak ízlésük csiszolódik, és kézmozdulataik fejlődnek, de egyre kreatívabbakká is válnak. Kollégáim és a hivatalba érkező hegyvidékiek arcán láttam, milyen öröm nézegetni ezeket a kedves és színvonalas alkotásokat” – tette hozzá.
Tizennégy önkormányzati óvoda vett részt az alkotómunkában, lelkes közreműködésüket emléklappal és a gyerekeknek szóló ajándékokkal – könyvekkel, színesekkel – köszönték meg a szervezők. A kiállítás megnyitóját a Zölderdő Óvoda körjátékos, népdalos szereplése tette kedvessé és élővé.
A Hunniareg Pedagógiai Intézet szervezésében beérkezett művek mindegyikét a természet szépsége ihlette. Van köztük festmény, karc, vegyes technikával készült munka, míg a második emelet vitrinjeiben természetes alapanyagokból készült különféle kis tárgyak láthatók. Valamennyi gyakorlott „alkotó” keze munkáját dicséri, érdemes értük ellátogatni az önkormányzatba!

A_termeszet_szepsegei_ovodas_szemmel2

 

A_termeszet_szepsegei_ovodas_szemmel3

An.