Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Csaladi_nap_sztarvendegekkel

Családi nap sztárvendégekkel

Idén tavasszal indított egész éven át tartó adománygyűjtő akciósorozatot a Zölderdő Óvoda. A legkülönbözőbb zenés, játékos, kulturális és művészeti programok bevételéből teremtenék elő annak az uniós pályázatnak az önrészét, amiből az intézmény jövőre esedékes energetikai fejlesztését finanszíroznák.
Legutóbb, szeptember 10-én Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Vujity Tvrtko televíziós műsorvezető és a hegyvidéki vízilabdacsapat részvételével futóversennyel egybekötött családi sportnapot szerveztek a városmajori parkban. A rendezvény fővédnöke Czene Attila sportért felelős államtitkár és Váczi János alpolgármester volt. Kedvcsinálóként először a 850 méteres családi futóverseny rajtolt el, ezt követte a már igazi erőpróbának számító, több mint négy kilométeres egyéni „zölderdős” futás.
Közben a templom mögötti füves területen is zajlott az élet, az érdeklődők, ha kedvük tartotta, maguk is bekapcsolódhattak a változatos interaktív sport- és szabadidős programokba, vagy részt vehettek a különböző családi tanácsadásokon. A bemutatók között a legnagyobb sikert a zumba, a karate és a capoeira aratta, de Méhes Csaba pantomimművész előadására, illetve a főattrakciónak számító Passzió- és Kaláka-koncertre is sokan kíváncsiak voltak.
Vidám programok várták az érdeklődőket a Városmajor utcai uszodában is, ahol kicsik és nagyok a hegyvidéki pólósok szurkolása közepette teljesítették a játékos feladatokat. Ezt a fajta családi példamutatást emelte ki Nagy Tímea, aki lapunknak elmondta, hogy már óvodáskorban érdemes rászoktatni a kicsiket a mindennapos mozgásra. Az olimpiai bajnok vívó szerint ezt a legegyszerűbben úgy lehet elérni, ha a szülők minél több sportos programra viszik el gyermekeiket.

(m.)