Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Csuszasmentes_medenceter_a_varosmajori_uszodaban

Csúszásmentes medencetér a városmajori uszodában

Az augusztusi üzemszünet alatt jelentős beruházásokat hajtott végre az önkormányzat a Városmajor utcai uszodában. Egyebek között kicserélték az alagsori ablakokat, valamint csúszásmentessé tették a medencetér elhasználódott burkolatát.

A Hegyvidéki Önkormányzat stratégiai feladatának tekinti a diák- és tömegsportot kiszolgáló intézmények folyamatos fejlesztését, az eszközpark és az épületek korszerűsítését. Az idei esztendőben több értéknövelő beruházás valósult meg a kerületi fenntartású, a többi között a második osztályos hegyvidéki iskolások kötelező úszásoktatásának is otthont adó Városmajor utcai uszodában.
Még tavasszal elkészült az UV-fényes fertőtlenítő és csíramentesítő rendszer, amelynek köszönhetően nagymértékben csökkent az uszoda vizének, illetve levegőjének klórtartalma. A nyár folyamán további kényelmi, illetve biztonságtechnikai felújítások zajlottak. Az augusztusi, egyhónapos üzemszünet idején elkészült a medencetér burkolatának csúszásmentesítése. A munkálatok során a régi kövezetet lecsiszolták, majd erre ragasztották fel a korábbinál lényegesen jobb tapadást biztosító, a fokozott igénybevételnek ellenálló, erősen kopásálló, világos színű padlólapokat.
Elvégezték továbbá a női öltöző különleges, kör alakú nyílászáróinak, valamint az alagsori ablakoknak a cseréjét. A fokozottan hő- és hangszigetelő ablakok beépítésével az előzetes számítások szerint érezhetően csökken majd az épület fűtésszámlája.

Em.