Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Egyuttmukodes_a_gyerekek_biztonsagaert

Együttműködés a gyerekek biztonságáért

A kerületi rendőrkapitányság, a közterület-felügyelet és a polgárőrség munkatársai a tanévkezdet óta személyes jelenlétükkel segítik az iskolák környékén a diákok biztonságos közlekedését. A közös akció szeptember végéig tart.

Szeptember elsejétől egy hónapon át több iskola előtt is rendőrök vigyáznak a gyerekek biztonságára. Reggel, illetve kora délután elsősorban azoknál az oktatási intézményeknél igyekeznek jelen lenni, ahol a diákoknak nagy forgalmú útvonalon kell átkelniük – emelte ki Kázsmér Tamás alezredes, a kerületi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője.
Kollégái így a Kós Károly, a Németvölgyi, a Virányos és a Zugligeti Általános Iskola előtt teljesítenek szolgálatot reggel 7 és 8, valamint délután 13 és 14 óra között. Mivel máshol is indokolt a „forgalomirányító” jelenléte, ezért a rendőrség kérésére a Hegyvidéki Közterület-felügyelet munkatársai a Jókai és a Pannonia Sacra, míg a polgárőrség tagjai a Tamási iskola előtt segítenek, főként a reggeli órákban, amikor a legsűrűbb a forgalom.
"Megalakulásunk óta minden tanévkezdetkor segítjük a rendőrök munkáját az iskolák környékén" – mondta a Hegyvidéki Közterület-felügyelet vezetője, Dávid Gábor. Mint kiderült, a szülőktől általában kedvező visszajelzések érkeznek, ám időnként jogtalan kritikákat is kapnak: egyesek felháborodnak, amikor arra figyelmezteti őket a közterület-felügyelő, hogy járművükkel nem állhatnak meg a zebrán…

z.