Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Elkezdodott_a_kozmuepites_Csillebercen

Elkezdődött a közműépítés Csillebércen

A csillebérci üdülőtelep több utcájában elkezdték az új vízvezeték fektetését, a terület nagy részén így jó eséllyel befejeződhet a hálózat felújítása november 15-ig, a Fővárosi Vízművek által szabott határidőig. Egy-egy telektulajdonos azonban az együttműködés hiánya miatt vezetékes víz nélkül maradhat.

A csillebérci üdülőtelepen lakóknak ez év tavaszán bő féléves haladékot adott a Fővárosi Vízművek ahhoz, hogy felújítsák a közös tulajdonban lévő, elavult vezetékhálózatot, amelyből nagy mennyiségben, közegészségügyi veszélyeket előidézve szivárog a víz. A tulajdonosi közösség nagy létszáma és a bonyolult telekstruktúra miatt elhúzódtak a beruházással kapcsolatos egyeztetések, a kivitelezés azonban már több helyen elkezdődött – tájékoztatta lapunkat dr. Zsilinszky Tibor, aki a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából segíti a lakóközösség és a vízművek közötti tárgyalásokat.
A jogi képviselő elmondta, hogy a tulajdonostársak jelentős része már aláírta a vízszolgáltatáshoz szükséges használati megállapodást, csatlakozott a kivitelezés koordinálására létrehozott építőközösséghez, valamint a kisebb csoportok által alapított víziközmű-társulások egyikéhez, amely a későbbiekben szerződő partnere lesz a Fővárosi Vízműveknek. A jogi, műszaki problémák túlnyomó részét mostanra elhárították, illetve felmérték a legégetőbb kérdéseket, így több helyen is elkezdődhetett a vezetéképítés. Az önkormányzat megbízottja a jelenlegi helyzet alapján úgy véli, hogy a vízművek által szabott november 15-i határidőig a lakók 80-90%-a rácsatlakozhat az új vezetékhálózatra, amennyiben valamennyi feltételnek eleget tesznek.
Azok, akik nem kívánnak együttműködni az üdülőtelep közösségével, illetve a lakók által alapított társulásokkal, vezetékes víz nélkül maradhatnak – hívta fel az érintettek figyelmét dr. Zsilinszky Tibor. Hozzátette: amennyiben valaki csak később szánja rá magát a rendszerhez való csatlakozásra, akkor a jelenleginél magasabb költségekkel kell majd számolnia, illetve azzal, hogy a már meglévő társulásnak ehhez hozzá kell járulnia.
A telektulajdonosoknak az új vezetékhálózat kiépítéséért a műszaki feltételek és a földrajzi adottság függvényében nagyjából 100-300 ezer forintot kell fizetniük. Az üdülőtelep behálózásának teljes költsége a becslések szerint minimum 50 millió forint, ennek mintegy 10%-át – tulajdoni hányada arányában – a Hegyvidéki Önkormányzat állja.

z.