Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Folytatódnak a közműfelújítások

Az elkövetkező hetekben a kerület több pontján kell számítani burkolatbontással járó közműfektetési munkákra. Vízcsőfektetés miatt szeptember végéig félpályásan lezárja a vízművek a Szendi árkot, a munkálatok az ígéretek szerint nem zavarják az autó- és buszközlekedést.
Csatornabekötés miatt felbontják az utat a Fürj utca 36. előtt, míg a csillebérci Magas úton és a Szélső utcában a terület vízellátásának biztosítása érdekében új főnyomócsövet telepítenek. A járműforgalmat várhatóan szakaszosan a régi út mellett párhuzamosan kialakított ideiglenes útra terelik, a munkálatok befejezésének határideje november 15. Az ígéretek ellenére még mindig nem végzett a kivitelező a Lejtő úti vízcsőfelújítással, ezért az útszakasz továbbra is csak az Apor Vilmos tér felé autózható.
Földkábelt fektet az ELMŰ a Tartsay Vilmos utcában, ahol a fejlesztéshez kapcsolódva a régi villanyoszlopokat is újakra cserélik. A szeptember második felében befejeződő beruházás nem érinti az autóutat, a járdát viszont több ponton felbontják. Szintén szeptemberben, fővárosi beruházásban újul meg a Fodor utca alsó szakasza az Orbán tér és a buszvégállomás között. Az aszfaltozás idején átmeneti forgalomkorlátozások is előfordulhatnak, a buszközlekedés azonban a tervek szerint mindvégig zavartalan marad.

(m.)