Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A Honvéd is ellenfél lesz

Első alkalommal szerveznek vízilabda Magyar Kupa-csoportmérkőzéseket a Csörsz utcai Sportmax uszodájának huszonöt méteres medencéjében. Nem lesz könnyű dolga a jelenleg a második vonalban szereplő Hegyvidék-YBL Water Polo Clubnak, hiszen a hazai csapat az OB I negyedik helyén végző Groupama Honvéddal is megmérkőzik.
Köllő Attila edző szerint az esélytelenek nyugalmával szállhatnak vízbe, ez azonban nem jelenti azt, hogy feladnák a továbbjutást. „Azt szokták mondani, hogy a labda gömbölyű, a sportban pedig bármi előfordulhat, így aztán mi sem feltartott kézzel vágunk neki a csoportkörnek, szeretnénk borsot törni a nagyok orra alá” – fogadkozott a hegyvidéki gárda edzője, aki úgy látja, a legtöbb keresnivalójuk az első osztályba frissen feljutott Kaposvár ellen lehet. „A Honvéd kiemelkedik a mezőnyből, ellenük a tisztes helytállás a cél, és az erőviszonyokat figyelembe véve a tavaly az OB I-ben hetedik helyen záró PVSK-Füszért is jobb nálunk. A kaposvári csapatot viszont jól ismerjük, ráadásul elszámolnivalónk is van vele” – utalt az OB I/B-s bajnokságra Köllő Attila, amelyben éppen a kaposváriak ütötték el a feljutástól a XII. kerületi alakulatot.
Az edző úgy véli, a huszonöt méteres medence akár meg is tréfálhatja az ellenfeleket, hiszen most először rendeznek Magyar Kupa-meccseket ilyen kisméretű pályán, amihez nem árt hozzászokni. Az önkormányzat jóvoltából a szurkolók a csoport valamennyi mérkőzését ingyen nézhetik meg.

(em.)

Menetrend. Szeptember 17. Groupama Honvéd–Hegyvidék-YBL WPC; PVSK-Füszért–Kaposvári Vízilabda Klub; Hegyvidék-YBL–PVSK, Kaposvár–Honvéd. Szeptember 18. Kaposvár–Hegyvidék-YBL; Honvéd–PVSK.