Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Indul_a_SEH

Indul a SEH

Szeptembertől ismét teljes a kínálata a kerületi lakosok számára ingyenes mozgáslehetőséget biztosító Sportos, edzett Hegyvidék programnak. Maradtak a már megismert edzéshelyszínek; az iskolákon kívül a legtöbb rendezvény a Sportmax Hegyvidékben várja a sportolni vágyókat.

Ma már hetente több százan vesznek részt az önkormányzat hét évvel ezelőtt elindított Sportos, edzett Hegyvidék (SEH) programjában, a kerületi lakcímkártyával ingyenesen látogatható edzéseken, a szabadidős rendezvényeken, vagy éppen az úszónapokon. A XII. kerületi Szabadidősport Központ az igények ismeretében állítja össze az órarendet, ugyanakkor figyelmet fordít arra is, hogy kortól és nemtől függetlenül a lakosság minél szélesebb körét kiszolgálja.
Ennek megfelelően az idén tavasszal három, majd a nyár elején egy újabb edzéslehetőséggel bővült a kínálat. A Sportmax Hegyvidék csoportos órái, a zsírégető torna, az elsősorban a 40 év felettieknek szóló Senior preventív gerinctorna, a különleges mozgásformának számító Body Art, valamint a squash elnyerték a kerületiek tetszését, így az őszi műsorfüzetbe is bekerültek. Jelenleg összesen tizenöt állandó program, úszás, futó- és természetjáró klub, a mozgás egyeteme, aerobik, kímélő torna, tenisz, testépítés és kerékpáros túrák várják a mozogni vágyó polgárokat, akiknek a foglalkozásokhoz szükséges felszerelés miatt sem kell aggódniuk, hiszen ezeket az esetek többségében – ilyen a rendkívül népszerű és két helyszínen is elérhető nordic walking is – ingyenesen biztosítják.
Bár a kínálat időről időre változik, a SEH célja továbbra is az, hogy hozzájáruljon a lakosság fittségi szintjének növeléséhez, ezáltal a betegségek megelőzéséhez. Úgy tűnik, helyes az irány, hiszen az elégedettségi felmérésekből kiderült, hogy a mindennapi testmozgást leginkább nélkülöző középkorú és idős korosztály mellett a fiatalokat is sikerült megszólítani.

Em.