Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Katyuzas_az_utakon

Kátyúzás az utakon

A következő két évben új felelőse van a hegyvidéki utaknak: a karbantartási feladatokra nyár elején kiírt közbeszerzési eljárást a Penta Általános Építőipari Kft. nyerte meg. A cég már el is kezdte a munkát, október végéig hetvenkét útszakaszt tesz kátyúmentessé, valamint kijavítja a burkolati hibákat.
A már elkészült huszonhét utcában több száz kisebb-nagyobb, a közlekedés biztonságára veszélyes lukat tömtek be. Eddig a legtöbb munkát a rendkívül rossz állapotú Szamóca utca, valamint a Hegyhát és a Németvölgyi út adta, jelenleg az autósoknak szintén sok gondot okozó Határőr és Fülemile úton, valamint a Hunyad lejtőn és a Denevér úton dolgoznak.
Az őszi kátyúzás október végéig tart, az előzetes felmérések szerint ez idő alatt kétezernél is több úthibától szabadítják meg a kerületi utakat. Szintén a karbantartás keretében kijavítják a térkő burkolatot a Hegyhát úti CBA üzlet előtti megsüllyedt járdaszakaszon, míg a Rácz Aladár út 2–36. között teljes szélességében újraaszfaltozzák a gyalogjárót.

(m.)