Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Borkostolas6

Kétnapos borkóstoló - Szeptember 24. 16.00–22.00, szeptember 25. 10.00–20.00 Sirály sétány

Csakúgy, mint a tavaszi Hegyvidéki Napokon, a Hegyvidéki Ősz programjainak kialakításakor is gondoltak a borszerető vendégekre. Szeptember 24-én 16 órától estig, a műsorok befejezéséig, illetve szeptember 25-én 10 órától a napi program végéig lehet kortyolgatni az ízletes nedűket az újjávarázsolt MOM-nál, a Gesztenyés kertben.

A Hegyvidéki Ősz keretében rendezett borkóstolás sem a nagyszabású borfesztiválokkal, hasonló rendezvényekkel kísérli meg felvenni a versenyt. A rendezőség szándéka „mindössze” annyi, hogy kellemes, hangulatos bormustrán vehessenek részt mindazok, akik kedvelik a hűs borokat, és szívesen elüldögélnek egy-egy jó pohárka mellett a szeptember végi aranyló napsütésben, visszaidézve a hajdani budai kiskocsmák, vendéglők hangulatát. Az újjászületett MOM, az őszi színekben pompázó Gesztenyés kert és környéke bejárása után megpihenve bizonyára jólesik majd koccintani egyet.
Ezen a hétvégén is a tavasszal már megismert és megkedvelt hazai kézműves pincészetek kiváló borait kóstolgathatjuk. A borkínálók között megtalálhatjuk majd többek között a Monarchia Pincészetet Egerből, a Pannon Tokaj Szőlőbirtok és Kereskedőházat Tolcsváról, a dörgicsei Pántlika Pincészetet, a Roll Pincészetet a markáns kékfrankosáról nevezetes városból, Sopronból, valamint a déli vörösborok két kiváló képviselőjét, a villányi Sauska Pincészetet és a Szent Gaál Pincészetet Szekszárdról. A borok kóstolgatásához mindenki az új MOM logójával díszített ajándékpoharat kap.

JM