Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Pályakezdő orvosok a hiányszakmákban

Tizenhét rezidens felvételizett sikerrel a Szent János Kórházba. Közülük többen hiányszakmákban: öten az ortopédia-traumatológia, hárman a neurológia, ketten a pszichiátria szakterületén helyezkedtek el. Ezekben a napokban országosan mintegy 140 gyakorló orvos állt munkába.
A János kórház kiemelten fontosnak tartja a pályakezdő orvosok alkalmazását, akikkel hosszú távon szeretne együttműködni. Ezért is hozták létre azt az új pozíciót, a szakorvosjelöltek képzéséért felelős koordinátorét, akihez a gyakornokok közvetlenül fordulhatnak segítségért képzési, szakmai kérdésekben.
Az intézmény vezetése bemutatkozó rendezvényt szervezett a munkájukat kezdő fiatal orvosok számára. A programon dr. Pintérné dr. Gönczi Ágnes főigazgató beszélt a főbb szakmai specialitásokról, valamint a rezidensek előtt álló kihívásokról. Dr. Winkler Gábor professzor azt emelte ki, hogy a Szent János Kórházban van életpályamodell. Ő és több osztályvezető főorvos is itt kezdte a gyógyítást évtizedekkel ezelőtt, és komoly munkával, valamint tudományos elkötelezettséggel azóta vezető beosztásokba kerültek.

z.