Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Vasari_elozetes

Vásári előzetes

Idén egy kiállítássorozat keretében is találkozhat a közönség az Art Market Budapest 2011 kortárs képzőművészeti vásár szereplőivel. A fiatal, de sokszorosan díjazott festőművész, Horváth Dániel munkáit a Krisztina Palace galériájában mutatták be.

Ezúttal a Millenárison (október 27–30-ig) rendezik meg az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásárt, aminek tavaly első alkalommal a hegyvidéki Krisztina Palace irodaház adott otthont. A Nagyenyed utcai üvegpalota most az Art Market egyik előrendezvényének biztosított helyszínt: a vásáron kiállító NextArt Galéria Horváth Dániel festőművész munkáit mutatta be.
„Célom a kibillentés, a megtervezett és a véletlenszerű érzések együttes felvetése. Az emberi gesztusok és az akaratunkon kívül eső dolgok megjelenítése ugyanabban a pillanatban. Egy romantikusan frusztrált, ugyanakkor klasszicista elemekkel teletűzdelt művészeti közeg az otthonom. A tiszta festőiség. Egyszerre akarok kommunikálni a múlttal és a jövővel, ironizálni az állandó nosztalgián, deheroizálni a patetikust, pátosszal megtölteni a kisszerűt” – írta alkotásairól a festőművész.
Horváth Dániel 2006-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, munkáit számos hazai és külföldi díjjal, ösztöndíjjal jutalmazták. Az utóbbi években elsősorban a NextArt Galéria mutatta be festményeit, idén pedig New Yorkban, a magyar konzulátuson állították ki a műveit. A Krisztina Palace földszintjén rendezett tárlatot, amely Visszatekintés címmel Horváth Dániel művészetét összegzi, Nancy G. Brinker, az USA volt budapesti nagykövete, az Art Market Budapest védnöke nyitotta meg, aki műgyűjtőként a fiatal festőművész egyik lelkes rajongója.

z.