Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Hary_Janos_a_Kos-galan

Háry János a Kós-gálán

A diákok számára a tanév egyik legjobban várt eseménye az iskolagála, amelyen mindenkinek alkalma nyílik arra, hogy a szülők, rokonok, barátok előtt mutassa meg tehetségét. Így van ez a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskolában is – a két intézmény egyesülése óta immár harmadszor rendeztek nagyszabású színpadi ünnepséget az általános iskolás osztályok részvételével.
Ahogyan a műsorfolyamot bevezető Szebedy Tas igazgató fogalmazott, az intézmény életében kiemelt jelentőséget kapnak a közösségépítő programok. Ilyen alkalom a Kós-napok és az ehhez kapcsolódó gála, amely az elmúlt években bővelkedett az évfordulókban. „Kétezer-kilencben az ötvenéves zenetagozatot, tavaly az iskola épületének századik születésnapját ünnepeltük, és jeles dátum az idei is, hiszen három esztendő után újra itt lehetünk a megújult MOM Kulturális Központban” – mondta az igazgató, aki külön köszönetet mondott a gála szervezésében és lebonyolításában tevékeny részt vállaló pedagógusoknak és szülőknek.
Szebedy Tas szerint a színpadi fellépés a gyerekek számára olyan élményszerű közösségi program, amire készülni tudnak, és aminek gyümölcse a közönség elismerése. „A gála nem más, mint jutalomjáték – ám az előzménye, az oda vezető út is különös jelentőséggel bír. Nem véletlen, hogy ilyenkor számtalan, egyébként rejtett képesség kerül a felszínre, amiről sokszor még a diákok tanárai sem tudnak” – hangsúlyozta az igazgató, aki szerint a kezdeményezés sikerét jelzi, hogy az iskola négyszázhúsz tanulójából háromszázhúsz fellépett az esten.
Nagy sikert arattak a zenés, táncos, prózai és énekes produkciók, nemkülönben a sportos programok. A legnagyobb tapsot egy klasszikus, Kodály Zoltán Háry Jánosának adaptációja kapta, amit Bodzsár Zsuzsa drámapedagógus négy alsós osztály közreműködésével vitt színre.

m.