Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Hegyvideki_nagytakaritas

Hegyvidéki nagytakarítás

Mindannyiunk szemét bántja a zöldterületeken eldobált szemét, és sokan vannak köztünk olyanok, akik tudnak s akarnak is tenni a tisztább környezetért. A tettre kész lakókat várja az önkormányzat a Föld napjához kapcsolódó hegyvidéki nagytakarításon: április 28-án, szombaton délelőtt hat helyszínen csatlakozhatunk a környezetszépítő programhoz.
Az egyik helyszín a Diós árok menti kiserdő, amely a környékbeliek kérésére került a listára. Az itt élők ugyanis már hetekkel korábban jelezték az önkormányzatnak, hogy szeretnék közös erővel megtisztítani az elhanyagolt zöldterületet.
A helyi kezdeményezést Makrai Bernadette indította el, aki lapunknak elmondta: veszélyeztetett terhesként mostanában sokat tartózkodik otthon, így jutott ideje arra, hogy egy ismerősével közösen megszervezzék a környék takarítását. A szervezőmunka amúgy sem áll távol tőle, hiszen pr-os a szakmája – tapasztalatait szívesen kamatoztatja lakókörnyezete megszépítése érdekében is. Kezdeményezéséhez azonnal meg tudta nyerni a Diósárok Baráti Kör tagjait, akik természetesen elvégezték helyette az előkészületekkel kapcsolatos fizikai munkákat.
A kismama hat éve lakik a Diós árokban, és szomorúan látja, hogy egyre szemetesebb a közeli erdő. Bár akadnak jóérzésű lakók, akik időről időre kijárnak rendet tenni, úgy látja, hogy a szemetelőkkel szemben csak összefogással lehet felvenni a harcot.
„Sokszor csak az ösztönzés hiányzik” – véli Makrai Bernadette, aki bízik abban, hogy sokan részt vesznek a hegyvidéki nagytakarításon. Abban is reménykedik, hogy akciójuknak a következő esztendőkben is lesz folytatása, így évről évre tisztábbá, rendezettebbé válhat a környezetük.

z.