Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kedvezményes immunterápia

Parlagfű-allergiás betegek részére biztosít támogatást immunterápiás kezeléshez az Allergiamentes Életért Alapítvány. A jelentkezők az ingyenes első allergiavizsgálat mellett a második vizit díjából 50%-os kedvezményben részesülnek. Ezenfelül a kezelés első évében szükséges három doboz immunterápiás készítményből a harmadikat ingyenesen biztosítja az alapítvány.
Az igénylések jóváhagyása a jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjében történik, amelyek a rendelkezésre álló keret kimerüléséig, de legkésőbb 2012. június 15-ig nyújthatók be. Az igénylés menetéről, az igénybevétel feltételeiről és a programban részt vevő magánorvosi központokról az Allergiamentes Életért Alapítvány weboldalán, a www.allergiamenteseletert.hu oldalon lehet tájékozódni.
Az immunterápia ma az egyetlen vizsgálatokkal igazolt terápia, amely nemcsak a tüneteket szünteti meg, hanem képes hozzászoktatni a beteget a panaszokat okozó allergénhez, például a parlagfűpollen jelenlétéhez. Az immunterápiás készítmények alkalmazása hazánkban méltatlanul háttérbe szorult, az Országos Egészségpénztár ugyanis – szemben az európai gyakorlattal – 2005 óta semmilyen támogatást nem nyújt a kezeléshez.

iz.