Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Maradnak_a_korszeru_buszok

Maradnak a korszerű buszok

Nem tűnnek el a hegyvidéki utakról a korszerű, Volvo Alfa Localo típusú autóbuszok, a járműveket üzemeltető VT Transman Kft. ugyanis ismét elnyerte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV által kiírt alvállalkozói tendert. A cég a korábbi szerződése alapján április végéig szolgáltathat, az új kontraktussal azonban még újabb két évig – plusz egy esztendő hosszabbítási lehetőséggel – üzemeltetheti járműveit az érintett vonalakon.
A kerületi utasok a 8-as, az 53-as, a 91-es, a 112-es, a 155-ös, a 156-os, a 212-es és a 291-es járatokon találkozhatnak a VT Transman részben alacsony padlós buszaival, de az eddigi gyakorlatnak megfelelően a BKV korszerűtlenebb, magas padlós járművei is megmaradnak az említett viszonylatokon. A VT Transman riválisa az üzemeltetési pályázaton az Orangeways City Kft. volt, a cég ajánlatát azonban érvénytelennek minősítették, mert – a BKK közlése szerint – az általa benyújtott ajánlati biztosíték, azaz az ajánlatkérő védelmét szolgáló pénzügyi garancia nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.
Az elöregedett buszpark miatt folyamatos járműhiánnyal küszködő BKV további vonalakat is megpályáztat, egyrészt a hamarosan lejáró alvállalkozói szerződések pótlására, valamint új vonalakra. Ez utóbbi járatokra csak új buszokkal lehet pályázni, amelyek a közbeszerzési eljárás lezárásától függően leghamarabb 2012 végén, 2013 elején állhatnak forgalomba.

z.