Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Megujul_az_Orbanhegyi_ut

Megújul az Orbánhegyi út

Várhatóan májusban fejeződik be az Orbánhegyi út rekonstrukciója, amelyet a főváros megrendelésére végeznek. A Szent Orbán és a Királyhágó tér közötti, mintegy nyolcszáz méteres szakasz új szegélyköveket és a korábbinál vastagabb, két rétegben felhordott aszfaltot kap. Több helyen a pályaszerkezetet is átépítik, míg a Szent Orbán téri buszmegálló öblösödését nagy teherbírású bazaltbetonnal erősítik meg.
A felújítás során különböző forgalomtechnikai és a lakosság érdekeit szolgáló kényelmi fejlesztések is megvalósulnak. Ezek közül a legfontosabb az Orbánhegyi út–Stromfeld Aurél út csomópontjában a kerületi önkormányzat kérésére kialakítandó gyalogos-átkelőhely, ami a környéken élők mellett a közeli iskolák tanulóit is kiszolgálja. A közlekedés biztonságát szem előtt tartva a zebrát az átkelést segítő középszigettel egészítik ki.
Korábban rendszeresen előfordult, hogy az ellentétes irányba közlekedő 212-es buszok a szűk keresztmetszet miatt csak "lépésben" tudtak elhaladni egymás mellett a Nárcisz utca és Stromfeld Aurél út közötti szakaszon. A balesetveszélyes helyzet megszűnik, az útpályát ugyanis mindkét oldalon kiszélesítik.

(m.)