Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Szepen_iro_gyerekek

Szépen író gyerekek

A Sajátos Nevelési Igényű Tanulókat Segítő Tanács szervezésében budapesti szépíróversenyt rendeztek március végén a XV. kerületi Neptun Általános Iskolában. A megmérettetésen az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumból egy, a Németvölgyi Általános Iskolából három, míg a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskolából öt tanuló vett részt. Közülük a középiskolás kategóriában Kaffka Péter a második helyen végzett, így a Fekete István iskola kilencedik osztályos diákja képviselheti a Hegyvidéket az országos döntőben.
Dr. Somogyiné Takács Andrea, a Fekete igazgatója elmondta, hogy az iskolában kiemelt hangsúlyt helyeznek a tehetséggondozásra. Erre bőven akad lehetőség, hiszen – ahogyan a szakember fogalmazott – az intézmény rendelkezik az ehhez szükséges pedagógusi háttérrel, valamint tárgyi feltételekkel. A képességfejlesztéshez hozzájárulnak a különböző tanulmányi versenyek is, amelyek újabb inspirációt jelentenek a diákok számára.
„A gyerekeknek különösen fontos a folyamatos visszaigazolás, hogy érezzék: amit csinálnak, azt jól csinálják. Ilyen alkalom a szépírásverseny, amelyen azok is eredményeket érhetnek el, akiknek nehezebben mennek a gondolkodásra, problémamegoldásra épülő feladatok” – hangsúlyozta az igazgató. Szerinte a mostani siker igazolja az iskolában zajló munkát, egyúttal példát mutat minden tanulónak.

(M.)