Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
A_Veszpreme_a_Magyar_Kupa

A Veszprémé a Magyar Kupa

Első alkalommal adott otthont a Hegyvidék a férfi kézilabdázók Magyar Kupa-fináléjának. A Csörsz utcai Sportmaxban telt ház előtt megrendezett döntőben az MKB Veszprém parázs csata után szerezte meg a trófeát a nagy rivális Pick-Szeged ellen.

Az előjelek alapján az MKB Veszprém jóval esélyesebbnek tűnt a kézilabda-kupadöntőben: egyrészt vezeti a magyar bajnokságot, másfelől az elődöntőben könnyedén, nyolc góllal múlta felül a Tatabánya-Carbonex csapatát. Ugyanezt nem mondhatta el magáról a másik döntős csapat, a Pick-Szegedre a végjátékban ráijesztett a Balatonfüred, amely végül csak három góllal maradt alul nagynevű ellenfelével szemben.
A zsinórban ötödik Szeged–Veszprém Magyar Kupa-finálé aztán nem mindennapi izgalmakat, az utolsó pillanatokig kiélezett csatát hozott. A Sportmax Hegyvidék nagycsarnokát zsúfolásig megtöltő, közel kétezer fős közönség hangorkánja közepette az első percekben három góllal elhúztak a Tisza-partiak. Mocsai Lajos fiai azonban nem roggyantak meg, 10–10-nél kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Örömük nem tartott sokáig, Skaliczki László mester időkérése után megtáltosodott a Szeged, és kétgólos vezetés birtokában vonulhatott pihenőre.
A második félidőben fej-fej mellett haladtak a felek, hol itt, hol ott volt az előny. Aztán egy perccel a vége előtt, 26–26-os állásnál Mocsai Lajos időt kért, csapata pedig szinte azonnal gólt dobott, amit a szegediek már nem tudtak kiegyenlíteni. Az eredmény azt jelentette, hogy a Veszprém története során huszonegyedik alkalommal hódította el a Magyar Kupát. A bronzérmet a Balatonlellét legyőző Tatabánya szerezte meg.
A Sportmax Hegyvidék eddigi egyik legfontosabb eseményének nevezte a kupadöntőt a harmadik helyezettnek járó érmeket átadó Váczi János alpolgármester, aki kiemelte, hogy az önkormányzat továbbra is szeretne minél több országos jelentőségű sportprogramot a kerületbe csábítani. „Az All Star-kosárgála, valamint a Hegyvidéki Fitparádé bebizonyította, hogy a legnagyobb rendezvényeknek is méltó körülményeket tudunk biztosítani. Ezért határoztunk úgy, hogy a Sportmax üzemeltetője által az önkormányzat számára fenntartott tizennégy napból idén kettőt a kézilabdának szentelünk” – mondta az alpolgármester. Váczi János szerint a döntés telitalálatnak bizonyult, hiszen a Magyar Kupa-finálé, az ott tapasztalt kiváló hangulat az ország minden pontjára elvitte a Hegyvidék jó hírét.

SM