Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Junior_Prima-dijas_lett_az_Angelica_Leanykar

Junior Prima díjas lett az Angelica Leánykar

Gráf Zsuzsanna karnagy és két kórustag vette át az Angelica Leánykar nevében a Junior Prima Díjat a Zeneakadémián. A díjazottat nagy szeretettel fogadta a közönség, és köszöntőjükben többen külön is szóltak a hegyvidéki leánykarról, valamint karnagyáról.
„Azért örülök annak, hogy itt tarthatjuk ezt az ünnepséget – mondta Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola rektora –, mert a Zeneakadémia olyan szellemi légkört teremt, ami az itt végzetteknek egész életre szóló útravalót ad. A Junior Prima Díj eddig hatvan fiatalnak adott támogatást, ezért minden évben örömmel veszünk részt a zsűrizésben és a díjak odaítélésében. Az Angelica fellépése eszembe juttatta azokat az éveket, amikor a leánykar karnagyával, Gráf Zsuzsannával együtt koptattuk ennek az iskolának a padjait, és azokat a pillanatokat, amikor együtt szerepeltünk, vagy közreműködtünk lemezfelvételen. Ők és a többi díjazott is méltán veszik át az elismerést.”
Batta András kormánybiztos, zenetörténész, a zsűri elnöke is az Angelica karnagyát, Gráf Zsuzsannát emelte ki értékelésében, amikor azt mondta, munkája példaértékű, akár a leánykar szerepléseit, akár a zeneakadémiai óráit hallgatjuk.
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. társalapítóként hatodik éve támogatja a magyar zeneművészeti Junior Prima Díjat, felkarolva a legtehetségesebb fiatal magyar klasszikus zenei előadókat. Az Angelica Leánykar mellett Bencze Csaba harsonaművész, Kohán István klarinétművész, Lebhardt Dániel zongoraművész, Nyári László hegedűművész, Solti Árpád zeneszerző, Szabó Ildikó gordonkaművész, Tálas Áron jazz-zongoraművész, Tóka Ágoston orgonaművész és Tóth Balázs trombitaművész vehette át a díjat.
Az Angelica ezen az őszön is sikert sikerre halmoz, legutóbb Párizsban vett részt nagy sikerű koncertkörúton. A kórus a Notre Dame szentmiséjén énekelt, amit közvetített a francia Katolikus Televízió, részt vett a párizsi Magyar Intézet október 23-i ünnepségén, és a Paroisse Saint Jean Bosco templomban is koncertet adott.

ai