Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kulonleges_karacsonyi_koncert_a_MOMban

Különleges karácsonyi koncert a MOM-ban

A Hegyvidéken koncertezik a nemzetközi hírű Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar december 16-án 19 órakor. A fúvósok bejárták már egész Európát. Szép eredmény, hogy Svédországban, a 11. WASBE (Koncert Fúvószenekarok Világszövetsége) Világkonferencián a meghívott tizenegy hivatásos zenekar mellett ők voltak az egyetlen amatőrök.
Kiskunfélegyházán már több mint húszéves hagyomány, hogy nyáron és karácsony táján fellép az együttes. Az utóbbi annyira népszerű, hogy a sok érdeklődő miatt két egymást követő este kell koncertet adni. Ez lesz az első alkalom, hogy a karácsonyi műsort Budapesten is bemutatják, mégpedig a MOM Kulturális Központban.
Az ingyenes ünnepi műsor első felében az együttes utánpótlás-zenekara, a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar is bemutatkozik Kis-Fekete Vilmos vezetésével. A hangversenyen eredeti darabokat és átiratokat hallhat majd a közönség, lesz filmvetítés és trombitaszólós darab is.
A számos karácsonyi muzsika mellett felcsendül majd a Reszkessetek, betörők! és a Csillagok háborúja című filmek zenéjének átirata is. Színvonalas, mindenki számára érthető és élvezhető előadás vár a MOM közönségére, érdemes meghallgatni!

bm.