Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_szolgalatert_koszonet_jar

A szolgálatért köszönet jár

A szociális munka napjához kapcsolódva a Hegyvidéki Önkormányzat minden évben megünnepli a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozó helyi szakembereket, megköszönve egész éves munkájukat. Ilyenkor adják át a képviselő-testület által adományozott kitüntetéseket, valamint a polgármesteri dicséreteket is.

A szociális munka olyan hivatás, amit legtöbbször csak akkor értékelünk igazán, ha bármilyen okból segítségre szorulunk. A Hegyvidéki Önkormányzat azonban a szociális munka napja alkalmából évről évre köszönti az ágazat dolgozóit. Az ünnepségen, amelyre az idén is valamennyi munkatárs meghívást kapott, alkalom nyílik az önkormányzati és polgármesteri kitüntetések átadására is.
A kerületben az összes szociális szolgáltatás, a bölcsődéktől az idősellátásig, rendkívül magas színvonalon működik, így minden egyes intézmény és azok dolgozói is rászolgáltak az elismerésre – jelentette ki Müller Csaba, az önkormányzat népjóléti irodájának vezetője. Az elvégzett munka legjobb igazolása az ellátottak elégedettsége – tette hozzá.
„Évszázadok óta jelen van az emberiség történetében a szociális munka, amit sokáig az egyház és a helyi kisközösségek vállaltak magukra. Ezt a hivatást ünnepeljük ma, hiszen a munkáért fizetés, a szolgálatért viszont mindenkor köszönet jár” – hangsúlyozta Kovács Lajos.
A szociális és gyermekvédelmi területért felelős alpolgármester szerint a XII. kerületben minden gondozott a lehető legjobb ellátást kapja. Márpedig – ahogyan fogalmazott – ez legalább egyszer nagy valószínűséggel mindenkivel megtörténik, hiszen csecsemőként a bölcsőde révén, vagy már idős emberként valamilyen módon valamennyien bekerülünk a szociális ellátórendszerbe. A Hegyvidéken élők szerencsések, mert tudják, a bajban is van, akire bizton számíthatnak.
Az ünnepségen kiváló szakmai munkája elismeréseként Hegyvidék Szociális Ellátásáért Díjat vehetett át Németh Lajosné, a Hegyvidéki Gondozási Központ szociális gondozója, aki több mint két évtizede dolgozik itt, a gondozottak mindennapi ellátását végzi a házi segítségnyújtás keretében. Hegyvidék Gyermekjóléti Alapellátásáért Díjat kapott a XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ szociális munkásaként tevékenykedő Gados Tünde, aki 1999 májusa óta vesz részt az intézmény munkájában. Először szociális asszisztensi feladatokat látott el, a szociális munkás diploma megszerzését követően családgondozóként segíti a gyermekjóléti csoport munkáját.
Polgármesteri elismerésben részesült Mitcsenkov Péterné, a Fejlesztő Napközi Otthon terápiás munkatársa, aki 1995 óta dolgozik a Hegyvidéken, valamint Borka Jánosné gondozónő, aki 1999 szeptemberében lépett be a Zugligeti Bölcsődébe, 2004-től csoportvezető. Csecsemő- és kisgyermek-gondozónői képesítése mellé 2006-ban bölcsődei szakgondozónői képesítést szerzett.

mm.