Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Begyujtik_a_kerti_zoldhulladekot

Begyűjtik a kerti zöldhulladékot

A tavasz a kerti munkák ideje, a telektulajdonosok ilyenkor próbálnak megszabadulni a felgyülemlett zöldhulladékoktól, a megmaradt falevelektől, az avartól, illetve a fák lemetszett ágaitól. Az avarégetés Budapesten továbbra is tilos – a szabály megszegői több tízezer forintos bírságra számíthatnak –, ugyanakkor az FKF Zrt. logójával ellátott műanyag zsákokba összegyűjtött és a kukák mellé reggel öt óráig kihelyezett kerti hulladékot március 25. és december 6. között ingyenesen elszállítják. A vastagabb faágakat legfeljebb egy méter hosszúságú darabokra vágva, kötegelve kell a zsákok mellé helyezni.
Nem viszik el a zöldhulladékot, ha abban a lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, valamint avar és gyom mellett háztartási szemét, vagy egyéb nem bele való anyag kerül. Mivel a hulladékot a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban komposztálják, az FKF arra kéri a lakókat, hogy a fenyőféléket és a diófaleveleket, -gallyakat külön kezeljék, ezeket ugyanis magas gyanta-, illetve olaj- és mérgezőanyag-tartalmuk miatt nem lehet megfelelően feldolgozni.
A kerti hulladék feliratú zsákok megvásárolhatók az FKF Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban, valamint a többi között a MOL budapesti benzinkútjainál, az OBI és a Spar üzleteiben. A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét.
A Hegyvidékhez legközelebb a III. kerületi Testvérhegyi út 10/a, illetve a XI. kerületi Bánk bán utca 8–10. alatt található hulladékudvar. A begyűjtést hetente egyszer végzik, a pontos időpontról a postaládákba eljuttatott kiadványban tájékoztatják az ingatlantulajdonosokat. További információk: 06/40-353-353, illetve www.fkf.hu.

(-ály)