Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
Ifju_gojatekosok_Europa-bajnoksaga

Ifjú gójátékosok Európa-bajnoksága

Második alkalommal rendezett góban világversenyt Magyarország. Az 1986-os felnőtt Eb-t követően ezúttal Európa legjobb fiatal versenyzői adtak egymásnak randevút Budapesten, a Budai Sport Hotelben, a 18. Ifjúsági Gó Európa-bajnokságon. Míg a legutóbbi kontinensviadalon, Szentpéterváron alig több mint kilencvenen indultak, a hegyvidéki versenyen százhuszonkilencen ültek asztalhoz.
Itt voltak a sportág krémjébe tartozó legjobb orosz és ukrán versenyzők, rajtuk kívül Csehországból, Horvátországból, a skandináv államokból, Franciaországból, sőt Izraelből is jöttek játékosok – mondta el lapunknak Albrecht István. A verseny főszervezője kiemelte, hogy a magyarok Pocsai Rita és Balogh Pál jóvoltából az utóbbi időben több Európa-bajnoki címmel büszkélkedhetnek, az ifjúsági viadalokon azonban évek óta nem sikerült kiugró eredményt elérni. (Ezúttal a legjobb magyar induló, Bőviz Dominik kategóriájában a hatodik helyet szerezte meg.)
„Abban bízunk, hogy a magyarországi Eb a sportágra irányítja a figyelmet, és meghozza a gyerekek kedvét a játékhoz. Legalább ennyire fontos a Magyar Olimpiai Bizottság keretei között éppen most zajló edzőképzés, ami garanciát jelent arra, hogy az utánpótlás jó kezekben van” – hangsúlyozta Albrecht István, aki a hegyvidéki góélettel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a tervek között szerepel a Zugligeti Általános Iskolában évekig működő szakkör újraindítása.

em.