Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nem emelkedik a lakossági szennyvízszállítás díja

Befagyasztotta az ivóvízfogyasztáson alapuló folyékony hulladék gyűjtésének és elszállításának díját a főváros. A szippantás köbméterenkénti ára alapesetben 337,7 forint plusz áfa marad, az elszállítást közszolgáltatás keretében továbbra is a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft., valamint szerződött partnerei végzik.
A főváros döntése értelmében tavaly óta – a csatornahasználati díjhoz hasonlóan – a szippantás ára is beépül a vízszámlába, ami azt jelenti, hogy a szennyvízszállításért a vízfogyasztással együtt, annak mennyisége alapján kell fizetnie azoknak, akiknek ingatlanja csak részlegesen vagy egyáltalán nem csatornázott. A díjat kizárólag átutalással vagy postai csekken lehet kiegyenlíteni kéthavonta.
Idén március elsejétől nőtt volna az elszállítás ára, a fővárosi közgyűlés azonban úgy határozott, hogy mégis a 2012-es tarifák maradnak érvényben. Szintén nem változott a vezetékes ivóvízzel vagy mért vízfogyasztással nem rendelkező ingatlanokra, illetve a külön jogszabály alapján engedélyezett szennyvíz-elszikkasztással rendelkező ingatlanokra vonatkozó egységnyi díjtétel, ami továbbra is köbméterenként nettó 1816 forint.

mm.