Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uzenet_a_vilagnak

Üzenet a világnak

A húszéves Vasas Vanda nyerte a Miss Colours Hungary 2013 kerekes székes szépségversenyt, amelynek ebben az évben is a hegyvidéki Larus Rendezvényközpont adott helyet. A „királynő” a balesete előtt rendőrnek tanult, és mindenekelőtt az akadálymentesítésért szeretne küzdeni.

Nemcsak szépségverseny, hanem egyben üzenet a világnak, miszerint a kerekes székes hölgyek is lehetnek ugyanolyan csinosak és szépek, mint egészséges társaik! – jellemezte az idei döntő előtt a Miss Colours Hungary kerekes székes szépségversenyt Kazány Tibor ötletgazda. A viadalt, csakúgy, mint tavaly, a MOM Kulturális Központ melletti Larus Rendezvényközpontban tartották, a jegyek eladásából származó bevételt a szervezők a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének ajánlották fel.
„A szépség nem csak esztétikai fogalom. Ez belülről fakad! A szépség harmóniát jelent. Számunkra nagyon fontos, hogy a kerekes székes hölgyek is sportoljanak, és szépségük ily módon is megmutatkozzék” – hangsúlyozta köszöntőjében Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, aki szerint a sport segíthet megteremteni a testi-lelki harmóniát.
A Miss Colours Hungary 2013-as döntőjében nyolc hölgy küzdött a koronáért. Valamennyien tökéletes tánckoreográfiával és saját kis bemutatkozó filmmel igyekeztek elnyerni a közönség, illetve a bírák tetszését. A fellépések között Radics Gigi megasztáros énekesnő gondoskodott a jó hangulatról, míg az est háziasszonya, Pataki Zita a versengő szépségek izgalmát próbálta enyhíteni, több-kevesebb sikerrel.
A zsűri döntése alapján végül a második udvarhölgy Almási Nikolett, az első udvarhölgy Váczi Anita, míg a királynő Vasas Vanda lett, aki a közönségdíjat is elnyerte. A győztesnek Váczi János alpolgármester adta át a Hegyvidék ajándékait. A legsportosabb kerekes székes hölgynek Ferenczi Tündét választották meg.
„A nyolc döntős hölgy egyszerre okos, csinos és szimpatikus! Ennek a versenynek fontos üzenete van; bízom abban, hogy jövőre is itt, a kerületben rendezik meg” – adott hangot reményének Váczi János.
„A következő királynőben kicsit magamat is kerestem” – árulta el lapunknak Varga Kata Eszter, az előző évi győztes. Ő volt az első kerekes székes hölgy Európában, aki az egyik női magazin címlapján szerepelhetett, ezúttal pedig a zsűriben foglalt helyet Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár, Orosz Barbara műsorvezető-producer, Kucsera Zsolt mesterfodrász és Szabó Géza, a Larus tulajdonosa társaságában.
Az idei „királynő” a verseny előtt öt hónappal szenvedett balesetet, s került kerekes székbe. A húszéves Vasas Vanda rendőrnek tanult, de elmondása szerint fel tudta dolgozni a történteket.
„Kíváncsi vagyok, mit sikerül elérnem! A legfontosabb célom az akadálymentesítés. Rengeteg olyan hely van, ahová nem lehet bejutni, elsősorban ezen szeretnék változtatni” – mondta Vanda, aki természetesen azért is küzdeni akar, hogy jobbá tegye sorstársai mindennapjait.

B. M.