Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kezdodhet_a_betlehem_epites

Kezdődhet a betlehemépítés!

Azok, akik egyszer már részt vettek a közösségi betlehemépítésben, általában a következő években is szívesen jelentkeznek az önkormányzat felhívására. A vissza-visszatérő lakóközösségeket, valamint az intézmények, szervezetek, egyházközösségek csapatait nem a nagy díjak elnyerésének reménye ösztönzi, hiszen ilyenekről sohasem volt szó: a mindennapok nyűgét-baját feledtető ünnepi készülődés hangulata, az együtt végzett alkotómunka öröme, valamint a közösen készített betlehemek bemutatásának lehetősége jelent vonzerőt a közreműködők számára.
„Pokorni Zoltán polgármester kezdeményezésére immár ötödik alkalommal hirdettük meg a hegyvidéki betlehemépítést, amire a korábbi csapatok mellett természetesen újabbak jelentkezését is várjuk” – mondta el lapunknak Solymoss-Gáspár Fruzsina, aki a kezdetek óta koordinálja az országban egyedülálló programot. Bár máshol is él még a betlehemállítás hagyománya, a szervező szerint ritkaságszámba megy, hogy szinte mindegyik forgalmasabb téren, sétányon látható legyen egy-egy adventi alkotás. A korábbi évekhez képest most még több egyedi tervezésű jászlat láthatunk majd a kerületi közterületeken, ugyanis az új művek mellett – a kezdeményezés jubileumára való tekintettel – mintegy húsz korábban készült, de még jó állapotban lévő betlehemet is kiállítanak.
A betlehemek december közepétől vízkeresztig, azaz jövő év január 6-ig díszítik az utcákat. Arról, hogy a részt vevő csapatok alkotásai hol tekinthetők meg, a kerület honlapján, a www.hegyvidek.hu címen találhatunk majd egy fényképekkel illusztrált térképes tájékoztatót.
A legkülönlegesebb betlehemeket ezúttal is különdíjakkal jutalmazzák. A zsűri – amelynek tagjai hegyvidéki képzőművészek, valamint egyházi vezetők – a korábbiakhoz hasonlóan nemcsak az ötletességet, hanem a példamutató közösségi munkát is szeretné elismerésben részesíteni.

sz.