Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Konyvatadas_Pozsonyban

Könyvátadás Pozsonyban

Idén tavasszal is meghirdette a Hegyvidéki Önkormányzat a „könyvért virágot” akciót. A határon túl élő magyaroknak gyűjtöttek könyveket az ajándékozók, akik cserébe muskátlipalántákból válogathattak a kerület több pontján. Az összegyűlt több mint tízezer kötetet előzetesen átválogatták és szortírozták, hogy a kinti iskolákba csak oda illő tartalmú és minőségű kiadványok kerülhessenek.
Az első szállítmányt Fonti Krisztina és Kovács Lajos alpolgármesterek októberben adták át a pozsonyi Duna Utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium részére. A hegyvidéki vendégeket az iskola igazgatója, Morvay Katalin fogadta. Az ezerötszáz kötet – főként gyermek- és ifjúsági irodalom, valamint ismeretterjesztő könyv – immár Pozsony egyetlen magyar tannyelvű középiskolájának könyvtárát gazdagítja.
A további több ezer kötetet más határon túli iskolák és könyvtárak kapják meg. Az önkormányzat által 2012-ben elkezdett gyűjtőakció eddig is sikeresnek bizonyult, a pozsonyi ajándékozást székelyudvarhelyi és munkácsi adományozások előzték meg.

B. A.