Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Teli_elokeszuletek_a_MOM_Sportban

Téli előkészületek a MOM Sportban

Befejeződtek az ebben az időszakban szokásos karbantartási munkálatok a MOM Sportban. Kitisztították az úszómedencéket, kicserélték a csíra- és baktériummentesítő berendezés UV-lámpáit, felújították a műfüves focipálya talaját, a külső részekre pedig sátor került. Újdonság az uszoda gépészetének működését felügyelő számítógépes rendszer, amely SMS-értesítést küld az esetleges hibákról.

Mozgalmasra sikeredett az október vége a MOM Sportban. Az ismét közönségsikert arató, telt házas Fitparádét követően egy másik nagyszabású sporteseménynek is házigazdája volt az intézmény. Az önkormányzat és a kerületi sportlétesítményeket üzemeltető Hegyvidéki Szabadidősport Kft. támogatásának köszönhetően ugyanis október 23-án a sportközpont nagycsarnokába futott be a Bécs–Pozsony–Budapest Ultramarathon mezőnye.
Buranits Ildikó, a MOM Sport vezetője elmondta, hogy ugyanezen a napon reggel 6 és 8 óra között, azaz rekordidő alatt megtörtént a belső, 25 méteres medence karbantartása. „Komoly eredmény, hogy a takarítás és a javítások miatt az egyébként megszokott több nap helyett csupán két órán keresztül nem használhatták a medencét a vendégeink, akiket a kiesett időért kárpótoltunk” – hangsúlyozta.
A karbantartás során először vegyszerrel, majd nagy nyomású mosóval tisztították meg a medence belsejét, valamint elvégezték a vízbe jutást segítő létrákról hiányzó burkolatok pótlását, szükség esetén a teljes elemek cseréjét. Másnap következett a külső, 33 méteres medence, amelyre egyúttal a téli sátrat is felhúzták. Ennek köszönhetően az idő hidegebbre fordulása esetén is használható marad az első osztályban szereplő Hegyvidék–YBL vízilabdacsapat meccseinek is otthont adó uszoda.
Az úszók komfortérzetét növeli az UV víztisztító rendszer. A környezetbarát technológia alkalmazása lehetővé teszi, hogy az átlagosnál ötven százalékkal kevesebb klór használatával történjen meg a csíramentesítés, a baktériumok és a vírusok kiszűrése. A levegő klórtartalmát is jelentősen csökkentő berendezés lelkének számító UV-lámpasor októberben elérte a tízezer órás üzemidőt, ezért újat szereltek fel. Szintén az uszodát érintő fejlesztés, hogy beüzemelték azt a szolgáltatást, amely a gépészet hibás működéséről azonnal SMS-értesítést küld a megadott telefonszámra.
E munkák mellett jutott idő a már téliesített, azaz sátorral ellátott szabadtéri műfüves focipálya karbantartására is – újságolta az intézmény műszaki igazgatója, Kató Lajos. Kicserélték a nyári szezonban elhasználódott granulátumot, valamint újrarajzolták a vonalakat, míg az itt edző vakfocisták igényeinek megfelelően a palánk élei műanyag takaróelemeket kaptak.

(-os)