Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Befejeződött a közműépítés a Böszörményi úton

Közel két hónapig tartott a főváros beruházásában az a csatornahálózat-fejlesztési munka, amit a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése Projekt keretében végeztek el a Böszörményi úton, a Királyhágó térnél.
A fővárosi projekt részeként már 2014 végén elkezdték a csatornaépítést, ekkor azonban nem tudták elvégezni a megkezdett feladatot, és vissza kellett temetni a már megnyitott munkagödröt, mert a feltárt közművezetékek sűrű hálózata nem a nyilvántartásokban szereplő módon helyezkedett el a földben – mondta el lapunknak Herendi Ferencné, a Hegyvidéki Önkormányzat városfejlesztési irodájának helyettes vezetője. Emiatt módosítani kellett a terveket és az engedélyeket, így végül április elején kezdődhetett el ismét a munka.
A BKK által kiadott munkakezdési hozzájárulás szerint április 8-tól május 31-ig dolgozhatott a kivitelező, de április legelején az előkészületek kapcsán, közműfeltárás céljából, már megbonthatta az útburkolatot. A csatornaépítés – aminek során egy úgynevezett osztó műtárgyat építettek be – nem járt jelentős forgalomkorlátozással, a buszok és villamosok közlekedése mindvégig biztosítva volt.
Annak kapcsán, hogy az ott lakók közül többen szóvá tették, a környéken élők nyugalmát zavarva napokon át még este is zajlott a közműépítés, az irodavezető-helyettes hangsúlyozta: információi szerint az utolsó fázisban a kivitelező szakemberei két műszakban dolgoztak annak érdekében, hogy határidőre be tudják fejezni a munkát. A megbontott útburkolatot mostanra újraaszfaltozták, az útburkolati jelek újrafestését pedig a napokban végzik el.

d.