Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Diakolimpia

Diákolimpia – atlétika

A Hegyvidéki Diákolimpia egyik legnagyobb létszámú versenye az összetett atlétikabajnokság. A Testnevelési Egyetem (TE) Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában az idén közel háromszáz felső tagozatos diák és gimnazista mérte össze erejét, gyorsaságát és ügyességét a különböző számokban.
Az általános iskolások mezőnyében, a III. korcsoportban a fiúknál a Virányos Általános Iskola, míg a lányoknál a Németvölgyi Általános Iskola csapata szerezte meg az elsőséget. A kislabdadobásból, 60 és 600 méteres síkfutásból, valamint távolugrásból álló versenyen egyéniben Kaposi Kál Barnabás, a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola, valamint Szlovencsák Nóra, a Jókai Mór iskola tanulója érte el a legjobb eredményt.
A IV. korcsoportban a fiúknál a TE gyakorlóiskola, a lányoknál a Városmajori Gimnázium atlétái szerezték a legtöbb pontot. Egyéni összetettben a Városmajori Gimnáziumból Felsmann Balázs, a Tamási Áron iskolából Földeák Kata bizonyult a legjobbnak.
A súlylökésből, 100 és 800 méteres síkfutásból, kislabdadobásból és távolugrásból álló viadalban az V. korcsoport mindkét kategóriájában és a VI. korcsoportos fiúk versenyében is a Városmajori végzett az élen. A gimnázium „egyeduralmát” a Budai Középiskola törte meg a VI. korcsoportos lányok mezőnyében.
Az V. korcsoportosok pontversenyét a TE gyakorlóiskolájába járó D'urso Guliano és a Sashegyi Arany János iskola diákja, Mácsai Zsanett nyerte meg. A VI. korcsoportban az Aranyt képviselő Bartalos Gergely és a tamásis Csanádi Zsófi nyakába akasztották az aranyérmet.

m.