Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Forgalomsegito_valtozasok_a_Vorosmajor_utcaban

Forgalomsegítő változások a Városmajor utcában

A Széll Kálmán tér átépítésével összefüggő közúti torlódások csökkentése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) módosította a jelzőlámpaprogramokat a Városmajor utcában: a Csaba utcai és a Szilágyi Erzsébet fasori csomópontban is hosszabb ideig biztosítanak zöld jelzést a főirány számára. További változás, hogy a befelé, azaz a városközpont irányába tartó sáv terhére szélesítették a kifelé haladó sávot a Városmajor utcában, a Diós árok torkolatánál, hogy a Diós árok felé kanyarodni szándékozó járművek félre tudjanak húzódni, és ne tartsák fel az egyenesen haladókat.
A BKK tapasztalatai szerint a forgalomsegítő intézkedések eredményeként a Városmajor utcában, valamint az oda vezető utakon mindkét irányban egész nap csökkentek a torlódások, amik korábban az arra közlekedő buszok menetrendjében is késéseket okoztak. A Szent János Kórház környékén az is hozzájárult a forgalmi helyzet javulásához, hogy a hegyről érkezők már nemcsak a Diós árokból, hanem a Kútvölgyi útról is bekanyarodhatnak balra, a Szilágyi Erzsébet fasor városhatár felé haladó irányába.
A csomópont „telezöldes” irányítással működik, azaz a Szilágyi Erzsébet fasor felé balra kanyarodóknak előnyt kell adniuk a fasor felől a Kútvölgyi út felé egyenesen közlekedők számára. A Szilágyi Erzsébet fasoron a Széll Kálmán tér felől a Kútvölgyi út felé tartóknak pedig ezentúl számítaniuk kell balra kanyarodó járművekre. A Kútvölgyi út és a Szilágyi Erzsébet fasor kereszteződésében – a korábban jellemző csomóponti keresztben állások megakadályozása érdekében – a jelzőlámpa módosított sorrendben ad zöld jelzést az egyes irányokba haladók számára.

d.