Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ismet_Hopp_Parade

Ismét Hopp-Parádé

A sport és a mozgás az egyik legjobb közösségi program, ami természetesen a Hegyvidéki Napok programkínálatából sem hiányozhat – ahogyan a Hopp-Parádé sem.

Világsztárok és a magyar atlétika kiválóságai kápráztatják el ismét a közönséget a Sirály sétányon rendezendő Hopp-Parádén. Magyarország legnagyobb szabadtéri ugrógáláján június 5-én mások mellett a jamaicai Damar Forbes, a lengyel Tomasz Jaszczuk és az orosz Vasiliy Kopeykin próbálkozik meg a dél-afrikai Godfrey Khotso Mokoena 8,16 méteres csúcsának megdöntésével. A női távolugrás Szuper Liga-verseny 13.30-kor, a férfi meghívásos bajnokság 17.00 órakor kezdődik.
Ugyanezen a napon a Hegyvidéki Szabadidősport Kft. által szervezett atlétikabajnokságban a kerületi általános iskolák első és második osztályos diákjai versenyeznek. Másnap a vállalkozó kedvűek egész nap úszhatnak, futhatnak, táncolhatnak a Gesztenyés kertben, vagy csatlakozhatnak a MOM Sport csoportos edzéseihez.
A nagy népszerűségnek örvendő Hegyvidéki Diákolimpia keretében a legkisebbek hát-, gyors- és mellúszásban, valamint 10x25 méteres váltóban mérik össze ügyességüket. Izgalmasnak ígérkezik a Megathlon SE duatlonbajnoksága is a MOM Sport 25 méteres belső medencéjében és a Gesztenyés kertben.
Eddig is sokan használták a MOM Sport kertjében kialakított ingyenes Street Gym-pályát, ahol folyamatos bemutatókkal és közös mozgással várják az érdeklődőket. Ha lesz elegendő jelentkező, húzódzkodó- és fekvőtámasz-versenyt rendeznek itt. A gyerekek számára arcfestő, valamint kézműves programokat szerveznek. Újdonság a füves területen kialakított két strandröplabda-, valamint asztalitenisz-pálya, ezeket szintén díjmentesen lehet majd használni.
A szokásokhoz híven ingyenes fitneszterem- és csoportosóra-látogatással csatlakozik a Hegyvidéki Napok sportrendezvényeihez az F&M Fitness and More, míg a jégszaunát – előzetes bejelentkezés alapján (telefon: 334-4222 vagy 06/70-334-4222) – 50 százalékos kedvezménnyel lehet kipróbálni. A folyamatosan zajló Dance, Hot Iron, Cross Tréning, Pilates, bodyArt órákkal kapcsolatban a www.fandm.hu oldalon további információk olvashatók.
Ha pedig mozgás, akkor a zene sem hiányozhat: Balázs Mari Blue Belt Nia-oktató közös táncra hívja majd a Hegyvidéki Napok közönségét, hogy kortól függetlenül mindenki együtt élvezze a mozgás örömét.