Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kalandozás Csodaországban

A mesék világába, egyenesen Alice Csodaországába invitálja a gyerekeket a Bajor Gizi Színészmúzeum nyári tábora. A rendelkezésre álló öt nap alatt a résztvevők a népszerű történethez kapcsolódó kreatív feladatokat oldanak meg.
A felhasznált ruhák, textilek és kiegészítők segítségével megelevenedik a viktoriánus Anglia: miközben a táborozók felöltöztetik Alice-t, közelebbről megismerkedhetnek a korszak viseletével, szokásaival, játékaival. A mesében szereplő fehér nyuszit is megvarrják, ami alkalmat ad arra, hogy különleges öltéstípusokat gyakoroljanak. Papucskészítés közben előtérbe kerül a cipészmesterség, ezenkívül egy legyezőt és különböző ékszereket is készítenek a gyerekek.
Pihenésképpen Bajor Gizi varázslatos kertjében, az egyik árnyas fa tövében meghallgathatják a teljes mesét Domján Edit, Márkus László és Kiss Manyi tolmácsolásában. Természetesen a mozi sem hiányozhat, Alice történetét filmen is megnézik a fiatalok, akik napközben bejárhatják a színészmúzeumot.
A tábor hétfőtől csütörtökig, reggeltől délután 4 óráig tart. Az utolsó nap negyedórával korábban kezdődik, és kis meglepetéssel várják a szülőket: a gyerekek ugyanis saját kiállításon bemutatják, mit tanultak, milyen tárgyakat készítettek Csodaországban.
A tábor helyszíne: Bajor Gizi Színészmúzeum, XII., Stromfeld Aurél út 16. Időpontok: július 20–24. és július 27–31. Korhatár: 8–12 éves korig. Jelentkezés: jelmeztitkok@gmail.com.