Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kalandozások busszal és gyalog

Izgalmas helytörténeti programok várják mindazokat, akik közelebbről is szeretnék megismerni a XII. kerület nevezetes helyeit. Szombaton nyitott tetős retró Ikarus busz járja be a környéket, másnap pedig indul a Barangoló Hegyvidék!

Minden bizonnyal felejthetetlen élményben lesz részük mindazoknak, akik csatlakoznak a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény programjaihoz.
Szombaton 11.00 órakor és 11.40-kor nyitott tetős retró Ikarus busz viszi városnézésre a kalandozni vágyókat a Jagelló úti parkolóból. Az ingyenes (de regisztrációhoz kötött) utazás során a szerencsés résztvevők útba ejtik a Németvölgy, a Felső-krisztinavárosi templom, az Orbánhegy, a Bajor Gizi Színészmúzeum, az Istenhegy, a Szent László-templom, az Erdei Iskola, a Lóitató, a fogaskerekű, a Svábhegy, a Városkút, a Jókai iskola, a Svábhegyi Szálló, a víztorony, a gyermekvasút és a Normafa környékét, miközben a gyűjtemény munkatársai a különböző nevezetességekről mesélnek.
A túracipőt is érdemes előkészíteni: vasárnap a Barabás Villából indulva játékos formában, városi és erdei ellenőrzőpontok érintésével ismerkedhetnek meg a gyalogolók a XII. kerület értékeivel. A Barangoló Hegyvidék elnevezésű programra aznap reggel 8.00 és 9.00 óra között lehet nevezni.
A célállomásnál, vagyis a budaszentlőrinci pálos kolostor romjainál a túrázók helytörténeti kérdőívvel tesztelhetik tudásukat. A barangolás során érdemes megjegyezni a legfontosabb tudnivalókat, hiszen a helyes válaszokért cserébe a legjobbak könyveket nyerhetnek, valamint harcba szállhatnak az értékes fődíjért, egy túra GPS-készülékért.
További információk a programokról: Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény, XII., Beethoven utca 1/b. Telefon: 457-0501. E-mail: info@hegytortenet.hu.
Web: www.hegytortenet.hu.