Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Lezartak_a_Varfok_utca_also_szakaszat

Lezárták a Várfok utca alsó szakaszát

A Széll Kálmán tér átépítése miatt újabb forgalmi változások léptek életbe, amelyek június 14-ig tartanak. A legfontosabb, hogy lezárták a Várfok utca alsó, Csaba utca és Széll Kálmán tér közti szakaszát, továbbá a tér Margit körúti oldalán lévő autóbusz-végállomást, s emiatt számos buszjárat megállóját és végállomását áthelyezték.
A Hegyvidéken közlekedő, valamint a XII. kerületet érintő járatok közül az 5-ös autóbusz Pasarét irányú megállóhelyét a Krisztina körútra, a Csaba utca kereszteződése elé helyezték. A 21-es és a 21A jelzésű buszok végállomása visszakerült a Várfok utcába, a 139-es és a 140-es busz jelenlegi végállomása elé. A 22-es buszcsalád járatainak végállomása a téren belül a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán téri csomópontja és a Margit körút Dékán utcai csomópontja közötti átkötő úton létesített ideiglenes le- és felszállóhelyre került át.
A Nyugati pályaudvarhoz közlekedő 91-es, valamint a Zugliget, Libegő felé járó 102-es busz eddigi Széll Kálmán téri megállóhelye átmenetileg megszűnt, ugyanakkor mindkét járat megáll a Csaba utcában, a Krisztina körút kereszteződése előtt, a városmajori templommal szemben. A 128-as és a 129-es busz végállomását a Csaba utcában, a 102-es autóbusz pillanatnyilag használaton kívüli végállomásánál jelölték ki.
A 155-ös és a 156-os buszok – ideiglenesen meghosszabbított útvonalon – a Széna térig járnak, de a Széll Kálmán térnél is megállnak. A Zugligeti út, valamint a Dániel út felé közlekedő járatok a Volánbusz-pályaudvar mellől, a 960-as autóbusz Békásmegyer irányú megállóhelyéről indulnak, míg a Széll Kálmán téren a 39-es buszok megállóhelyén lehet felszállni rájuk.
Az építkezések miatt módosulnak az éjszakai járatok megállóhelyei is. A 916-os és a 922-es busz végállomását, valamint a Széll Kálmán téren áthaladó 956-os, 960-as és 990-es busz mindkét irányú megállóhelyét a könnyű átszállás érdekében egymáshoz közel, a Krisztina körút és a Csaba utca kereszteződése közelében alakították ki.
Az autósok számára jó hír, hogy elkészült a végleges útpálya a Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, ezért a Szilágyi Erzsébet fasor–Krisztina körút–Széll Kálmán tér csomópontban az eredeti forgalmi renddel közel megegyező módon lehet közlekedni, jelzőlámpás irányítás mellett. Érdemes tudni, hogy a Várfok utca Csaba utca és Széll Kálmán tér közötti, lezárt alsó szakaszára a buszokon kívül az autók sem hajthatnak be, sőt, a gyalogosoknak is kerülniük kell ezt a munkaterületet.

d.