Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Otcsillagos_superbrands_a_MOM_sport

Ötcsillagos Superbrands a MOM Sport

Újabb rangos elismerésekben részesült a MOM Sport. A Csörsz utcai sportközpont a látogatók és a szakemberek döntése alapján megkapta a legjobb hazai márkákat felsorakoztató Superbrands minősítést, míg az uszoda elnyerte az ötcsillagos – legmagasabb – minősítésre való felterjesztést.
A Magyarországon immár tíz éve jelen lévő Superbrands a Brand Council független szervezet nemzetközi védjegye, közel kilencven országban ismerik el. Azon márkák előtt tiszteleg, amelyek kiemelkedőn sikeresek a saját területükön, és az elért kivételes eredményeiket hosszú távon biztosítják. A díjazottakról egy független és önkéntes szakértőkből álló bizottság dönt, a világ minden táján azonos előírásokat követve.
„Óriási megtiszteltetés, hogy önkormányzati létesítményként ott lehetünk a Superbrands márkák között, hiszen erre valóban csak a legjobbak kapnak lehetőséget – mondta Buranits Ildikó, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont vezetője. – Az elismerés annak a következetes munkának az eredménye, amit a kezdetektől támogat Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester. Mostantól nemzetközi szinten is jegyzik a MOM Sport nevét.”
A másik szakmai megméretésre maga a MOM Sport jelentkezett. Több hónapja dolgoztak azon, hogy a sportközpont uszodája részt vehessen a Magyar Fürdőszövetség uszodaminősítő eljárásán. A szakértő bizottság egyebek közt pontozta a műszaki megoldásokat, a szolgáltatások színvonalát, a környezethez való viszonyt – pluszpontot kapott az UV-víztisztító rendszer, aminek köszönhetően az átlagos uszodákhoz képest itt fele annyi klórt használnak –, a házi információs rendszer működését és a sportközpontban elérhető üzletek színvonalát is.
„Száznyolcvan pont felett jár az ötcsillagos minősítés, mi száznyolcvanhét pontot kaptunk, amire rendkívül büszkék vagyunk, hiszen ez egy teljesen objektív értékelés eredménye” – hangsúlyozta a MOM Sport vezetője, hozzátéve, hogy a bizottság, elsőként a budapesti uszodák közül, javaslatot tett az ötcsillagos nemzeti védjegy odaítélésére. Ennek bírálata két illetékes minisztérium bizottsági részvételével szeptemberben történik meg.
Újdonság még, hogy a MOM Sport felvételt nyert a Magyar Fürdőszövetségbe, ami a remények szerint hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben még jobb körülmények fogadják a látogatókat az uszodában. Mint Buranits Ildikó megemlítette, a szövetség szakembergárdája rengeteget tett a magyar fürdőkultúra fejlesztéséért – immár rendes tagként a MOM Sport irányítói is sokat tanulhatnak tőlük.

mm.