Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_rejtelyes_Mrs._Columbo

A rejtélyes Mrs. Columbo

Galambos Dorina és zenésztársai a PASO szombat esti koncertje előtt hozzák el nekünk a tőlük megszokott és várható, szenvedélyesen igényes, igényesen szenvedélyes hangulatot. A Mrs. Columbo régóta kedvence a hegyvidéki közönségnek.

Évtizedeken át hiába szerettük volna megismerni Columbo hadnagy feleségét, a rejtélyes asszony soha nem fedte fel kilétét. Aztán egyszer csak megjelent a nyilvánosság előtt, rögtön három fiatal nő, Galambos Dorina, Hudák Zsófi és Sárközy Fanni személyében. Ők a Mrs. Columbo, amely ugyancsak tele van rejtéllyel: honnan ez a páratlan sokszínűség, a kikezdhetetlen zenei tudás?
A három fiatal jazzista ma már ismert és elismert muzsikus. Szakmaiságukat megfűszerezi az a varázslat, ami hármuk közös muzsikálásából születik. Könnyed, mégis komoly, játékos, de pontos és felkészült.
A Hegyvidéken élők gyakran élvezhetik produkciójukat, régóta visszatérő vendégek. A zenekar alapítása óta számtalan klubban és fesztiválon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit.
Összjátékuk ajándék minden hallgató számára, ők hárman – kiegészülve állandó vendégükkel, a dobos Kovács Norberttel – a magyar jazz történetének kikerülhetetlen alakjai már most. Könnyed, vidám, bohókás, mégis igényes, játékos és kreatív, hiszen a zenekar a rögtönzött zene világából indul ki. Teszi mindezt úgy, hogy a dallamok a nem zeneértő fül számára is ismerősek, hiszen nagyrészt létező, ismert dalokat formálnak saját képükre.
„Ezekből a jól ismert világslágerekből is hallhat a közönség, ám a zenekarnak sok új szerzeménye van
– mondta Dávid István menedzser. – Bizonyos tekintetben modernebb irányt vett a hangzásviláguk, így a feldolgozásokra épülő repertoárból az újak felé bővülő, de a régi kedvenceknek is helyet adó egyórás koncertre készülhetünk.”