Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Sportnap_a_kilatonal

Sportnap a kilátónál

Minden évben május végén közösségépítő családi sportnapot szervez a Táltos Óvoda és Csikó tagóvodája. A szokásoktól eltérően az idén nem az intézmények kertje adott otthont a programnak, a szervezők ugyanis úgy döntöttek, a helyszínen ünneplik meg a János-hegyi Erzsébet-kilátó felépítésének 105. évfordulóját.
Így a vidám és mozgalmas sporteseményt a Normafa környékén rendezték, ahol négy erdei helyszínen, a kilátóhoz vezető futópálya meredekén, valamint Budapest legmagasabb pontján, az Erzsébet-kilátónál várták a résztvevőket. A gyerekek és szüleik együtt, egymást segítve teljesítették a sportfeladatokat és a mindent eldöntő tudáspróbát, amin a hegyvidéki nevezetességekkel kapcsolatos kérdéseket kaptak.
A verseny végén az összes óvodásnak járt a jól megérdemelt ajándék. Szabó Mónika, a Táltos vezetője szerint a sportnap segített abban, hogy tovább erősödjön a szülők és az óvoda közti kapcsolat. A közös játék alkalmat adott arra is, hogy a családok jobban megismerjék egymást, ami még inkább összekovácsolta az óvodai közösséget.

m.