Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jokai_es_Pannonia_sikerek_a_labdajatekokban

Jókai- és Pannonia-sikerek labdajátékokban

Szinte megállás nélkül pattogott a labda az utóbbi hetekben a Hegyvidéki Diákolimpia küzdelmeiben, összesen kilenc korcsoportban rendeztek kispályás labdarúgó- és kosárlabda-bajnokságot a kerületi általános iskolák tanulóinak. Labdarúgásban a lányoknak külön is szerveztek egy ligát, míg kosárlabdában a 2. korcsoportosok vegyes csapatokban – fiúk és lányok együtt – léptek pályára.
A 3–4. évfolyam kispályás focibajnokságában a fiúk között a Pannonia Sacra iskola csapata szerezte meg az első helyet, a megújult MTK-csarnokban megrendezett vegyes kosárbajnokságban pedig a Virányos Általános Iskola bizonyult a legjobbnak. A 3. korcsoportos kosarasoknál a lányok között a Pannonia Sacra, a fiúknál a Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolája, míg labdarúgásban a Jókai Mór iskola csapata győzött.
A legnagyobbak – 7–8. osztályosok – mezőnyében a lányok kosárlabdatornáját a Pannonia Sacra, míg a fiúkét, a labdarúgáshoz hasonlóan, a Jókai Mór iskola csapata nyerte meg. A lányoknál az összevont általános iskolás focitornán a Városmajori Gimnázium–Kós Károly iskola vihette haza az aranyérmet, a második a Pannonia Sacra, a harmadik a Virányos Általános Iskola lett.
A labdarúgó-bajnokságok sorát a legkisebbek vetélkedése zárta. A Városmajor utca 71. alatti, megújult műfüves focipályán az egész szezonban kiemelkedően teljesítő jókaisok bizonyultak a legjobbnak. Második lett a Városmajori Gimnázium–Kós Károly iskola, a harmadik helyen pedig a Virányos Általános Iskola focipalántái végeztek, akik nagy csatában múlták felül az ELTE csapatát.
A diákolimpia a sakkbajnokságokkal folytatódik, aztán február végén következik a „Fitt leszel, ha itt leszel!” játékos sportvetélkedő óvodásoknak és alsós általános iskolásoknak. A MOM Sport Uszoda és Sportközpont tornacsarnokába a szülőket is várják majd, hiszen a tapasztalatok szerint a gyerekek számára különösen nagy örömet jelent a szurkolók biztatása – a belépés természetesen ingyenes. Ráadásképpen a felnőttek lehetőséget kapnak arra, hogy akár már aznap kipróbálják a Városmajor utcai Hegyvidéki Sportközpont uszodáját.

sm.