Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megallasi_tilalom_a_Raskovics_utcaban

Megállási tilalom a Roskovics utcában

A Roskovics utcában, az Országos Onkológiai Intézet felőli oldalon, a Ráth György utca torkolatától számított 75 méteres szakaszon tilos gépjárművel megállni – hívta fel a közlekedők figyelmét a Hegyvidéki Rendészet vezetője. Dávid Gábor lapunknak elmondta, hogy évekkel ezelőtt a fővárosi önkormányzat egy megállni tilos táblát helyezett ki az utca elejére, ennek ellenére mindmáig rendszeresen előfordul szabálytalan parkolás az említett szakaszon. Ezekben az esetekben a kerületi közterület-felügyelők azonnal kötelesek intézkedni.
Az irodavezető szerint közlekedésbiztonsági okok miatt változatlanul indokolt a megállási tilalom fenntartása a Roskovics utcában, a Ráth György utca előtt, ott ugyanis egy éles kanyar található, ahol nem férnének el az egymással szembe jövő járművek, ha az út szélén még parkoló autók is állnának. Ugyanott a járdán való parkolás sem megengedett, mert az a gyalogosok közlekedését akadályozná.
Dávid Gábor megjegyezte, hogy a Roskovics utcában a szóban forgó 75 méteres szakasz után szabályosan lehet várakozni az onkológia felőli oldalon, ahol a járda szélén térkővel kirakott csík jelzi a kijelölt parkolóhelyeket. Hozzátette azt is, hogy az utca túloldalán, a Ráth György utcai kereszteződéstől a 8-as számú házig szintén tilos megállni, azon az oldalon azonban ritkábban okoz problémát a szabálytalan parkolás.
A Hegyvidéki Önkormányzat az Országos Onkológiai Intézettel közösen több intézkedést is tett annak érdekében, hogy segítse az egészségügyi intézménybe látogatók parkolását. Ha valaki szabályosan várakozik a közelben kijelölt parkolási övezetben, érvényes parkolójeggyel rendelkezik, de a kezelés hossza miatt időközben lejár a parkolójegye, és emiatt pótdíjfizetési kötelezettsége keletkezik, azt az intézmény általi hitelesítést követően a parkolási ügyfélszolgálaton jóváírják számára.

k.