Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Sielnek_az_ovodasok

Síelnek az óvodások

A síelés alapjait tanulhatják meg a kerületi fenntartású óvodákba járó nagycsoportosok a Hegyvidéki Önkormányzat és a Nanook Síiskola (www.nanooksiiskola.hu) két évvel ezelőtt elindított programjában. A kezdeményezés népszerűségét jelzi, hogy folyamatosan nő a létszám: míg tavaly 150 óvodást írattak be szüleik az órákra, az idén már több mint 200-an jelentkeztek a január elejétől március közepéig zajló tíz foglalkozásra.
Ezúttal a Süni, az Orbánhegyi, a Táltos és a Normafa Óvoda, valamint tagóvodáik csatlakoztak a felhíváshoz. „Előzetesen levélben hívtuk fel a családok figyelmét a lehetőségre – mondta el lapunknak Gilicze Zoltán, a polgármesteri hivatal oktatási és közművelődési irodájának vezetője. – Azok esetében, akik szociális helyzetük miatt nem tudták vállalni a költségeket, de szerették volna, hogy gyermekük síelni tanuljon, az önkormányzat állja a költségeket.”
A síiskola továbbra is ingyenesen biztosítja mind a pályahasználatot, mind az oktatást. Az elmúlt évhez hasonlóan kizárólag a felszerelés bérléséért kell fizetniük a résztvevőknek.
A gyerekek a MOM Sportban lévő pályán megismerkednek a síeszközök használatával, megtanulják az egyenes siklást, a kanyarodást és a fékezést, valamint eljutnak a biztos léchasználatig. A Nanook Síiskolát vezető Pásztor Zsófia elmondta, hogy az óvodásokat tudásszint szerint két csoportra osztják, a haladókkal a síelési technika csiszolásán dolgoznak. A szakember kiemelte: a Nanook módszere némileg eltér a megszokott síoktatástól, ennek köszönhetően a gyerekek természetesebb mozgást sajátíthatnak el.

mm.