Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fa_az_Arany_falra

Fa az Arany-falra

Különleges „ruhába” öltözött a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium nyugati lépcsőháza. A padlót és a lépcsőfokokat nagy nyomású gőzborotvával megtisztították, és az újrafestett falak egyedi díszítést kaptak: az alagsori szinttől induló faágmotívum egészen a második emeletig tart, valamint ide kerültek a jelenlegi évfolyamok osztályfotói is.
A végeredmény a diákok és a pedagógusok közös munkáját dicséri. A felújításhoz szükséges anyagokat, a festékeket és festőszerszámokat a minden évben megtartott alapítványi est bevételéből vásárolta az iskola.
„Korábban szintén az Aranyélet Alapítvány és a tanulók segítségével szépítettük meg az alagsori és a laborfolyosót, valamint az ünnepségeknek otthont adó Arany-termet. Tulajdonképpen ezek folytatása a lépcsőház felújítása” – beszélt az előzményekről az ötletgazda, az alapítványt irányító Vitárius Balázs. Az igazgatóhelyettes elmondta, hogy a tanulók és a tanárok tanítási időn kívül dolgoztak, a kialakítás Janzsó Krisztina, Szuhai Klára és Tóth Kinga ötleteit tükrözi.
Patkó Lajos iskolaigazgató elmondta, hogy a lépcsőházban egy firkafalat is kialakítanak, a nagyméretű matricát időről időre letörlik, így mindig új üzenetek, alkotások születhetnek. Míg a lépcsőházban látható osztályfotók az iskola jelenét mutatják meg, a folyosókon kifüggesztett érettségi tablók az intézmény múltjából adnak ízelítőt.

mm.