Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Golyalab_es_galambmustra

Gólyaláb és galambmustra

Majális hangulatú családi és sportnapot szervezett a Jókai iskola május utolsó szombatján, a diákokat és szüleiket változatos szabadtéri programok várták a Diana parkban és az iskola sportpályáján. A második alkalommal megtartott rendezvényt zenés bemelegítéssel indította a két főszervező, Váraljainé Gálffy Andrea és Duchon Péter testnevelő tanár, majd az anyukák egy csoportja ritmikusgimnasztika-bemutatót tartott.
A sportversenyeken korosztályok szerinti csoportokban mérkőzhettek meg egymással a fiatalok és a felnőttek. Röplabdában, kosárlabdában és szkanderban izgalmas „generációs csatákra”, szülő-diák meccsekre is sor került. A sportversenyek mellett ügyességi játékokban vehettek részt az iskolások, akik a gólyalábazástól kezdve a slackline-on, azaz a kötélen egyensúlyozáson át az almatorony-építésig sokféle különleges feladattal tehették próbára képességeiket.
A szórakoztató programok sorában az egyik legemlékezetesebb alakítást Geszler István állattartó nyújtotta stand-up comedy jellegű bemutatójával. A nézők egérrel, patkánnyal, siklóval, vadászgörénnyel és számos különleges galambbal ismerkedhettek meg, a produkció végén pedig két postagalambot szabadon engedett a gazdájuk. A madarak gyorsan eltűntek a látóhatáron, de nem vesztek el – a gyerekek reményei szerint jövőre ismét felbukkannak majd a családi és sportnapon.
(A Jókai iskola hetedikesei a napokban Erdélybe látogatnak a kormány Határtalanul! programjának támogatásával. Élményeikről hamarosan lapunkban is olvashatnak.)

d.