Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Hegyvideki_zeneszek_koncertje_Aradon

Hegyvidéki zenészek koncertje Aradon

A Solti György Zeneiskola művésztanárai adtak koncertet az aradi városházán május közepén. Az előadás napja éppen az egyéves évfordulójára esett annak, hogy a Hegyvidék vezetői és Arad polgármestere, Gheorghe Falcă testvérvárosi megállapodást írtak alá. Ennek keretében azóta több kulturális program is lezajlott már.
A Hegyvidéket képviselő zenészek az 1872 és 1877 között épült aradi városháza dísztermében léptek fel. A fúvós- és hegedűművészekből álló, Jakab János művésztanár által vezetett művészek Beethoven, Mozart és Vivaldi darabjaiból adtak elő a helyi közönségnek.
Az aradi polgármester mellett a koncerten részt vett Bognár Levente, Arad alpolgármestere, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke is, aki köszöntőbeszédében hangsúlyozta, sokat jelent az aradi magyarságnak a testvérvárosi kötelék, hiszen így közvetlen kapcsolata van Budapesttel és a hazai kulturális élettel. Ez kiemelkedően fontos, mivel Aradon és környékén már tíz százalék alá csökkent a magyarság lélekszáma.
A Hegyvidéket Fonti Krisztina alpolgármester képviselte, aki beszédében kitért arra is, hogy az elmúlt egy év jól bizonyította, kellő odafigyeléssel élő és aktív kapcsolatot lehet teremteni két város között. Ez a jó kapcsolat a jövőben még szorosabbá válhat, az élet más területeire is kiterjesztve.
A hegyvidéki polgárok legközelebb a Hegyvidéki Napok rendezvénysorozaton (június 10–12.) találkozhatnak Arad városának képviselőivel. Ekkor az Arad-hegyaljai borvidék borászai mutatják be termékeiket.

(Balázs)