Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Negy_nap_kerekparon

Négy nap kerékpáron

Hagyományosan pezsgő sportélet jellemzi a Virányos Általános Iskolát, ahol a testnevelő tanárok rendszeresen szerveznek intézményen kívüli közösségi programokat is. Legutóbb Sóti István vezetésével kerékpártúrán jártak a gyerekek, akik szüleikkel és testvéreikkel együtt összesen négy napot töltöttek nyeregben.
A kétkerekű kirándulások immár ötéves múltra tekintenek vissza, az elmúlt esztendőkben Magyarország számos tájegységén jártak a virányosi diákok. Ezúttal a Fertő-tó felé vették az irányt. Az 51 fős csapat Hegykőről indulva – természetesen oda is biciklivel jutottak el – csillagtúraszerűen fedezte fel a környéket, s minden alkalommal hosszabb kirándulásokat tett. Az első két napon megnézték a fertődi kastélyt és Fertőrákost, félig megkerülték a Fertő-tavat, majd hajóval tértek vissza a másik oldalra.
A harmadik napot a ruszti vidék bejárásával töltötték, a többi között a páneurópai piknik helyszínére is eljutottak – annak idején itt nyitotta meg Magyarország a határt a kelet-német menekültek előtt. Burgenlandban megnézték Fraknó várát, pihenésképpen pedig termálfürdőzés és diák–szülő focimeccs szerepelt a programban.
Sóti István elmondta, hogy a túrákkal nem a teljesítőképesség határainak feszegetése a cél, hanem kedvcsinálás a kerékpáros kirándulásokhoz, a sportoláshoz. Éppen ezért minden alkalommal úgy áll össze a program, hogy az senkinek ne okozzon túl nagy megerőltetést. Ezúttal sem volt ez másképp, így aztán az első osztályosok is vidáman végigtekerték a túra különböző útszakaszait.

-ály