Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elokerult_az_ellopott_UAZ

Előkerült az ellopott UAZ

Már több mint egy éve zajlanak a jégkár-mentesítési munkálatok a Normafa környéki erdőkben, a kidőlt fák, leszakadt ágak elszállítását jelenleg is végzi kollégáival az egyik megbízott vállalkozó. A feladatuk nem könnyű, és a dolgukat tovább nehezítette, hogy a faanyag szállításához használt UAZ terepjáró kisbuszuk a múlt év végén eltűnt a benne tárolt szerszámokkal együtt.
„Hamar kiderült, hogy egy korábbi alkalmazottam vitte el az autót, aki sms-ben megüzente: szerinte még tartozom neki pénzzel” – mesélte a sértett, Jeles Antal. A vállalkozó elmondta: a ma már ritkaságszámba menő, 1986-os évjáratú UAZ-452-es piaci ára nem túl magas, mégis jelentős használati értéket képvisel, a szűkös erdei utakon is jól irányítható kis jármű ugyanis „terepen verhetetlen”. Mivel volt munkatársa az autóval együtt az abban lévő nagy értékű fűrészeket, fejszéket, élező gépet is eltulajdonította, így összesen 1,3 millió forintnyi lopási kár írható a számlájára.
„A mobilszolgáltató segítségével megállapítottuk, hogy a korábbi alkalmazott Bács-Kiskun megyében, a tanyavilágban bujkál” – beszélt a nyomozás részleteiről a kerületi rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának vezetője. Kelemen Sándor rendőr százados elmondta, hogy a körözés kiadását követően elfogták a gyanúsítottat, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van. Előkerült a gépjármű is, az eltűnt szerszámokat azonban még keresik, akárcsak az elkövető tettestársát – a kamerafelvételek szerint ugyanis ketten vitték el az autót.
Az év eleje óta jelentősen csökkent a Hegyvidéken a gépjárműlopások száma. Míg a múlt esztendő utolsó két hónapjában volt olyan hét, amikor három-négy járművet is elvittek a kerületből, mostanában átlagosan heti egy lopásról kap bejelentést a rendőrség. A százados szerint ehhez az eredményhez nagyban hozzájárult a rendőrség fokozott közterületi jelenléte.

d.