Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Floorballbajnoksaggal_folytatotdott_a_diakolimpia

Floorballbajnoksággal folytatódott a diákolimpia

Alig néhány év alatt sikersportággá nőtte ki magát a Hegyvidéken a floorball, amit ma már több iskolában játszanak. A jégkoronghoz és a gyeplabdához hasonló csapatjáték egy évtizede szerepel a diákolimpia programjában. Elsőként a felsős általános iskolásoknak írtak ki bajnokságot, majd fokozatosan egyre több évfolyam kapcsolódott be a küzdelmekbe.
Különösen a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnáziumban pezseg a floorballélet, az oktatási intézmény a sportág népszerűsítését is a feladatának tekinti. Ennek is köszönhető, hogy a tamásis diákok 2013-ban a negyedik és az ötödik korcsoportban újoncként megnyerték az országos kispályás diákolimpia floorballbajnokságát. Egy évre rá az ötödik korcsoportosok megvédték címüket, a harmadik és negyedik osztályosokból álló gárda pedig bronzérmet szerzett. Legalább ekkora siker, hogy a Lengyelországban megrendezett női U19-es floorball-világbajnokságon az iskola három tanulója kapott helyet a nemzeti válogatottban.
Az évek óta tartó építkezés eredménye az idei kerületi diákolimpián is megmutatkozott, hiszen a Tamási csapatai nagyszerűen szerepeltek: a középiskolások kategóriájában a lányoknál és a fiúknál is megszerezték az első helyet, a negyedik korcsoportos fiúk pedig ezüstérmesek lettek. A felsősök között a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium bizonyult a legjobbnak, az iskola a harmadik korcsoportos fiúk és a negyedik korcsoportos lányok között is diadalmaskodott.
Az 5. és 6. osztályos lányok mezőnyében a fináléban a Virányos Általános Iskolát legyőző Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola vihette haza az aranyérmet. A 7. és 8. osztályos fiúkból álló csapatok versenyét a döntőben a Tamásit egy góllal felülmúló Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskola nyerte meg.

m.