Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_hegyvidekiek_segithetik_a_Genarro_Verolino_iskolat

A hegyvidékiek segíthetik a Gennaro Verolino iskolát

Új autista osztályokat, fejlesztőszobákat, valamint gazdasági irodákat alakítottak ki, kicserélték a meglévő osztályok nyílászáróit és biztonsági rácsokat szereltek fel a Gennaro Verolino iskolában. A beruházás hivatalos átadásán Pokorni Zoltán polgármester bejelentette, hogy a Hegyhát úti oktatási intézmény bekerült a Hegyvidék Kártya „Többet tehet, mint gondolná” programjába, így a kerület lakói is támogathatják a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó iskola munkáját.

Jelentős fejlesztések történtek a Hegyhát úti Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában. Az értelmileg sérült gyerekeket fogadó intézményben az utóbbi években számos értéknövelő, az oktatást segítő program valósult meg.
Erről is beszélt a nemrégiben befejeződött beruházás ünnepélyes átadásán Ammerné Nagymihály Emília iskolaigazgató, aki elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat mintegy 35,5 millió forintot biztosított a nyáron megkezdett munkálatokra. A főépület földszintjén található gazdasági irodák helyén két osztálytermet, valamint a hozzájuk tartozó fejlesztőszobákat alakítottak ki. Megújult az elektromos, a telefon- és az internethálózat, kicserélték és a gyerekek biztonsága érdekében berácsozták az ablakokat.
A szeptemberi iskolakezdésre a helyükre kerültek a tantermek és a fejlesztőszobák felszerelései. Az átgondolt terek lehetőséget adnak arra, hogy a diákokkal egyénileg is foglalkozni lehessen. Biztosított a kollégiumi elhelyezés, amit jelenleg 35 gyermek vesz igénybe a tavaly szintén megújult épületszárnyban.
Az általános iskolai oktatás eddig elsősorban az eredetileg nyaralónak szánt „E” épületben zajlott, ahol 2012-től Budapesten elsőként indult el az autizmussal élő diákok oktatása. Az új tantermek kialakítását a folyamatosan növekvő gyermeklétszám indokolta.
Jobb körülmények várják a gyerekeket a már meglévő tantermekben is, ezekben valamennyi nyílászárót újakra cserélték, az igényes kivitelű rácsok pedig a biztonságot szolgálják. Ami a közeljövő terveit illeti, hamarosan megkezdődik a szakiskola alsó szintjének teljes renoválása, a belső terek festése, továbbá a linóleumburkolatok és a nyílászárók cseréje.
Az értelmileg sérült gyerekekkel foglalkozó intézmények speciális helyzetük miatt nem mindig illeszkednek a szokásos finanszírozási rendszerekhez, ezért külön figyelmet és támogatást igényelnek – mondta el Pokorni Zoltán polgármester a beruházás átadásán. Szerinte legalább ennyire fontos, hogy a Gennaro Verolino iskola aktív részese a kerületi oktatási intézmények együttműködésének. Kiváló példa erre az a kezdeményezés, aminek részeként a Városmajori Gimnázium diákjai Ki-mit-tud? vetélkedőt szerveznek a sérült gyerekeknek.
Éppen a hasonló közösségi programok támogatását célozza a Hegyvidék Kártya és a MOL közösen elindított „Többet tehet, mint gondolná” elnevezésű programja, amiben Pokorni Zoltán javaslatára a Gennaro Verolino iskola is részt vesz. A közelgő internetes szavazáson a kerület lakói akár úgy is dönthetnek, hogy az Istenhegyi úti és a Mészáros utcai MOL-kútnál történő tankolások után literenként jóváírt 5 forintokból összegyűlt egymillió forintot a Hegyhát úti intézmény használhatja fel.

mm.